Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad säkrade avancemang i CHL – besegrade enkelt Cracovia

Publicerad:
Färjestad tog enkelt tre poäng på hemmaplan mot Cracovia. Foto: FREDRIK KARLSSON

Färjestad kunde säkra avancemang till åttondelsfinal vid seger mot Cracovia.

Det blev en promenadseger för FBK som inte såg ut att behöva förta sig och vann med 5–1.

Anton Berglund har inte fått någon speltid i SHL över huvud taget än så länge. Men mot polska Cracovia fick han chansen och slog till direkt.

Efter fem minuter gjorde han sitt första FBK-mål i karriären när samtliga Cracovia-spelare var upptagna i sarghörnet. Då gled han i slottet och fick en passning varpå han avslutade säkert till 1–0.

Färjestad hade pucken i princip hela perioden men Cracovia parkerade bussen spelade tajt i egen zon. Det skulle dröja till slutskedet av perioden innan Patrik Lundh kunde slå in en puck framför mål.

2–0 stod sig sedan perioden ut.

Period 2

Den andra perioden tog vid där den första hade slutat – med dominans från hemmalaget. Cracovia hann inte med och stundtals såg det irriterat ut från gästerna.

3.58 in i perioden kunde Daniel Viksten trampa runt och göra sitt första tävlingsmål för säsongen. Viksten rundade kassen med hög fart och satte pucken i bortre krysset.

Allt eftersom perioden gick började FBK slarva. Helt ologiskt var det inte att Cracovia fick ett friläge och kunde reducera genom Damian Kapica. Som skänkte hopp till gästerna och skapade ytterligare något läge innan perioden tog slut.

En period som slutade 1–1 trots stort spelövertag för Färjestad.

Period 3

Cracovia som vädrat morgonluft efter reduceringen skapade ett par ströchanser i början av perioden. Men efter sex minuter kunde August Tornberg avdramatisera matchen genom att göra 4–1 till Färjestad.

Färjestad powerplay-spel har lämnat en del att önska på sistone. Det gjorde det också mot Cracovia till en början.

Men när tredje möjligheten kom kunde Remi Elie från en position i slottet göra 5–1 till Färjestad. Då återstod nio minuter av matchen.

Det blev också Färjestads sista mål och matchen slutade 5–1. En gruppspelsmatch återstår, borta mot Cracovia nästa vecka, innan slutspelet startar. Färjestad har kvalificerat sig dit men det återstår att se vilken ranking laget kliver in med. Ettorna lottas mot tvåorna och det är fri lottning som gäller.

Färjestad skulle alltså kunna ställas mot ett SHL-lag i åttondelsfinal.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.