Hoppa till huvudinnehållet

Debatt: Karlstadpartiet och Peter Sörensen förtjänar uppskattning

Publicerad:
Socialdemokraterna i Karlstad vann tillbaka mandat i valet på att anpassa sig till Sörensens och Karlstadpartiets linje, menar debattören.
Socialdemokraterna i Karlstad vann tillbaka mandat i valet på att anpassa sig till Sörensens och Karlstadpartiets linje, menar debattören. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I mina ögon vore det klokt av Socialdemokraterna, när de nu planerar utformningen av sitt styre, att beakta de positiva faktorer som Karlstadpartiets står för, skriver partimedlemmen Bernadetta Antonina Olsson.

Jag kan inte låta bli att reflektera kring vad som hänt i politiken sedan år 2017, då politikernas planer på en etablering av ett Muminland på Skutberget mötte kraftigt motstånd. Något som säkerligen bidrog till att Socialdemokraterna, som var pådrivande i projektet, i kommunalvalet 2018 förlorade många mandat.

I samma val tog sig det nybildade Karlstadpartiet, med sitt tydliga motstånd mot projektet som en central del av sin agenda, in i kommunfullmäktige. Sedermera, men först efter ett domstolsbeslut som visade att detaljplanen bröt mot kommunallagen, bytte Socialdemokraterna fot och anslöt sig till motståndarsidan.

Samma visa upprepade sig i frågan om etablering av en äventyrslekplats på strandskyddat område på Skutberget.

Socialdemokraterna ändrade även sin inställning angående etableringen av en utökning av Bergviks Köpcenter på Månsberget. Och partiet har numera samma åsikt som Karlstadpartiet haft hela tiden.

Karlstadpartiets gruppledare Peter Sörensen är en i mina ögon synnerligen hårt arbetade politiker som har avslöjat många brister i Karlstads kommun, till exempel när det gäller tecknande av avtal med konsulter, diarieföring av offentliga handlingar och upprättandet och efterlevandet av kommunala styrdokument.

För detta har han, bland annat av självaste kommundirektören, blivit offentligt uthängd som ett arbetsmiljöproblem.

Min personliga åsikt är att Peter Sörensen under mandatperioden utvecklats till en skicklig politiker som med sitt grävande arbetssätt, något vi alla har laglig rätt att ägna oss åt, sticker ut i politikeretablissemanget.

I senaste kommunalvalet belönades Socialdemokraterna med hela sju mandat för sin ändrade politik. Karlstadpartiet gjorde också de ett bra val och behåller (trots ett tappat mandat), med två mandat fortsatt sin plats i kommunfullmäktige.

Som partimedlem är jag glad att partiet får fortsatt möjlighet att vara med påverka i politikens finrum.

Jag vill också kommentera de många påhopp som Karlstadspartiet och Peter Sörensen utsatts för och dessvärre fortsätter utsättas för. Jag skulle önska att fler, även kollegor i fullmäktige, istället kunde börja ge uppskattning för och uppmärksamhet till partiets värdefulla arbete.

Personligen tycker jag att Peter Sörensens meriter – hans kunskap, handlingskraft, kreativitet och beundransvärda sätt att uttrycka sig i skrift gör honom ytterligt väl lämpad att syssla med politiken på heltid.

Jag hoppas att han får möjlighet att bli anställd som politisk sekreterare för att kunna fortsätta arbeta för Karlstadpartiet och för oss i Karlstads kommun. I våras blev jag för första gången i mitt liv medlem i ett parti – Karlstadpartiet - och jag vill med dessa rader uttrycka min uppskattning, beundran och kärlek för det arbete de uträttar.

I mina ögon vore det klokt av Socialdemokraterna, när de nu planerar utformningen av sitt styre, att beakta de positiva faktorer som Karlstadpartiets står för. Genom en aktiv samverkan tror jag att de tillsammans skulle kunna fatta många kloka beslut som skulle gynna kommuninvånare och åstadkomma nödvändiga förbättringar till exempel inom äldrevården.

Vidare anser jag att Karlstadpartiet, med sin sunda sakpolitik och handlingskraft mycket väl kan samarbeta med alla andra partier.

Jag ogillar starkt när man anklagar någon för samarbetssvårigheter utan att kliva fram och visa sitt ansikte och utan att konkretisera vad saken gäller. Den typen av beteende borde inte höra hemma i politiken.

Avslutningsvis vill jag önska ett stort lycka till till alla goda krafter som vill bidra till att göra samhället bättre.

Bernadetta Antonina Olsson

Seniormedlem i Karlstadpartiet

Artikeltaggar

DebattKarlstadKarlstadpartiet LivskvalitetKarlstads kommunPeter SörensenSkutbergetSocialdemokraternaVal 2022