Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors glädjebesked: Nyckelspelaren kvar – till 2025

Publicerad:
Sebastian Ohlsson blir Degerfors trogen ytterligare tre säsonger framöver. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors får behålla Sebastian Ohlsson – oavsett serietillhörighet.

Nyckelspelaren har förlängt tre år till.

– När Degerfors IF berättade att de ville skriva ett nytt avtal med mig, så kände jag direkt att det är någonting jag också vill, säger backen.

Degerfors har ett antal spelare med utgående kontrakt, och Patrik Werner har tidigare hintat om att det bland dem finns spelare som han tidigt skulle vilja finna en lösning med.

Som skulle kunna bli kvar, oavsett vilken serie Degerfors hamnar i nästa säsong.

Och precis det löftet har man nu fått från Sebastian Ohlsson, som förlängt sitt DIF-kontrakt med tre år till.

– Det känns skönt, så klart. Jag har känt länge att jag vill förlänga. Det är skönt att allt är klart och att man kan fokusera på att spela klart säsongen och förhoppningsvis ligga i Allsvenskan även de kommande säsongerna.

– Jag kommer att fortsätta spela kvar i Degerfors IF även om vi skulle åka ner i Superettan. Men vi ska vara kvar även 2023, säger Sebastian Ohlsson till klubbens sajt och fortsätter:

– Jag trivs otroligt bra i Degerfors IF. Det är väl en av anledningarna till att jag med säkerhet känt att jag vill vara kvar här under de kommande åren. Jag tycker att jag har haft mina bästa och roligaste år i Degerfors. Jag är inne på min femte säsong och jag trivs med omklädningsrummet och livet utanför fotbollen här.

”Väldigt bra spelare”

Lika belåten, det är sportchef Patrik Werner.

– Han har ju köpt radhus här, så det är klart jag trodde vi skulle ha en bra chans att behålla honom. Vi diskuterade i några veckor och nu är allt. Sebastian är en väldigt bra allsvensk spelare – på superettannivå är han absolut toppklass. Väldigt bra för oss att få ha honom kvar, säger sportchefen till VF.

Ni planerar dubbelt, för både om det skulle bli allsvenskan eller superettan?

– Ja, så är det. Visst, vi ska inte tänka för mycket på det utan måste lägga allt fokus på att hänga kvar nu. Men vi ligger där vi ligger, och risken finns. Just Sebastian var en spelare vi kände vi skulle kunna få kvar oavsett, men några andra med utgående vill avvakta och det får vi respektera.

Resten av de med utgående vill veta vilken serie ni spelar i innan de tar beslut?

– Ja, jag tror det. Adam Carlén har vi varit på ganska länge, men jag tror det spelar ganska stor roll där vilken serie det blir.

Werner om Lagerbielke

Högt, högt upp på Patrik Werners önskelista står att göra Gustaf Lagerbielke till permanent Degerforsspelare, snarare än det lån han är på nu från Elfsborg.

Men i veckan kom uppgifter från Sportbladet om italienskt intresse för backen.

– Det jag vet är att vi har noll makt där. Men jag har ringt (Stefan) Andreasson (Elfsborgs sportchef) typ varje dag och sagt att jag vill ha honom kvar – om det blir så är en annan femma, skrattar Werner.

– Gustaf har varit jättebra för oss, en starkt bidragande orsak till blivit tajtare bakåt och spelat mer stabilt. Sen har de andra runt honom höjt sig också, men det är inget snack om att han blivit en lyckad injektion, säger Werner och fortsätter:

– Det jag vet är att han trivs väldigt bra här. Men om det finns intresse till och med från Serie A eller om Elfsborg vill ha honom tillbaka... Det är klart jag förstår att det då blir tufft. Som jag känner honom vill han inte sätta sig på en bänk någonstans. Men jag tror det blir svårt, han är såpass bra.

Här är Degerfors trupp när man jagar ny skräll: ”Möter Sveriges bästa lag”Tudelade känslor när Edvardsen återvänder: ”Önskat att det var annorlunda”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollPatrik WernerSebastian Ohlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.