Hoppa till huvudinnehållet

17-åring död i svår trafikolycka: ”Det blir en katastrof för alla”

Publicerad:
Klockan hade knappt slagit två på natten mot torsdagen när olyckan inträffade.
Klockan hade knappt slagit två på natten mot torsdagen när olyckan inträffade.

2018 avled två ungdomar från Nykroppa i en trafikolycka – nu har ännu en ungdom från bygden omkommit i en svår olycka.

– Det blir en katastrof för alla, säger kyrkoherde Jaana Pollari Lindström.

Natten mot torsdagen kolliderade en A-traktor med en lastbil i Grästorpstrakten, mellan Trollhättan och Lidköping. I A-traktorn satt tre ungdomar från Nykroppa – en av dem, en ung pojke, avled.

För bara ett par år sedan omkom två ungdomar från trakten i en svår trafikolycka mellan Filipstad och Molkom – nu rivs såren upp igen.

– Det var det första folk sa igår: "Det var inte längesen den andra olyckan inträffade". Det är en liten bygd där alla känner alla så det är jättemånga som är berörda. Det blir en katastrof för alla, det är så sorgligt, säger kyrkoherde Jaana Pollari Lindström.

Jaana Pollari Lindström, kyrkoherde.
Jaana Pollari Lindström, kyrkoherde. Foto: Privat

Från kyrkans håll har man nu tagit initiativet till att öppna upp under lördagskvällen för ljuständning. På tisdag bjuder man in till en minnesstund för den omkomne 17-åringen.

– När döden bara kommer så här, det är svårt för ungdomar att hantera det. Det är så många känslor som kommer upp och vi vet att ungdomar har ett behov av att samlas i kristider.

Vad kan kyrkan göra när något sånt här händer?

– Det enda vi kan: finnas till, öppna upp kyrkan, samla människor och lyssna på dem. När det är kris och katastrof så söker sig människor till kyrkan. Vi kan vara bra vuxna, vi kan vara lugna, stadiga, trygga och vi kan lyssna, hålla om och trösta.

De två flickorna som förutom pojken färdades i A-traktorn fördes till sjukhus med ambulans. En av dem togs till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för att få vård för vad som betecknades som allvarliga men ej livshotande skador.

De två inblandade fordonen togs i beslag av polisen för att undersökas i hopp om att ett svar på varför olyckan inträffade ska hittas. En förundersökning om vårdslöshet i trafik har upprättats men det är oklart om någon misstänks för brott.

Kyrkans minnesstund hålls på tisdagen den 4 oktober klockan 18.00. Ljuständningen på lördagen hålls mellan 15.00 och 17.00.


Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingNykroppaVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.