Hoppa till huvudinnehållet

630 scouter trampade runt på Södra Viken

Publicerad:
Totalt deltog 630 scouter från 28 olika platser.
Totalt deltog 630 scouter från 28 olika platser. Foto: Privat

Nu har Finn Skogstrampen 2022 genomförts! Så kallades årets Värmlandstramp; ett traditionellt friluftsarrangemang som under de senaste 60 åren genomförts på olika platser varje höst, och gjort sin återkomst på Södra Viken efter två års uppehåll på grund av pandemin.

I lördags återupptogs Värmlandstrampen; en tävling med både praktiska och teoretiska uppgifter. Deltagarna går en vandring på cirka 9 kilometer och ska utföra sina uppgifter vid 12 olika kontroller. Årets tema handlade om skogen och skogsfinsk kultur.

Equmeniakyrkans scouter från 28 olika platser slöt upp och 630 scouter deltog totalt. Det var cirka 130 funktionärer frivilligt på plats i skogen för att sköta kontroller, matservering, kansli med mera.

Efter 5-6 timmars vandring visade det sig att de bästa scoutkårerna kom från Fryksdalen. Det stora kårpriset, ett vandringspris med en uppstoppad bäver, gick till Equmeniascouterna i Torsby. De vann även den yngsta klassen: upptäckarscouter. Klassen vuxenscouter vanns av Sunnescouterna, som också de fick sitt vandringspris.

Skriven av Jaiden Hörstedt.

Equmeniascouterna i Torsby visar upp sina priser.
Equmeniascouterna i Torsby visar upp sina priser. Foto: Privat

Artikeltaggar

EqumeniakyrkanFritid och livsstilScouterSödra VikenSunneTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.