Hoppa till huvudinnehållet

Trots upphämtningen – Färjestad föll efter galen avslutning

Publicerad:
Kamp framför Skellefteås mål.
Kamp framför Skellefteås mål. Foto: FREDRIK KARLSSON

Färjestad hämtade upp underläge två gånger om i tredje perioden.

Men Skellefteå drog ändå längsta strået och vann för andra gången på tre dagar, den här gången med 6–4.

En massa puckinnehav, men inte så värst många chanser för Färjestad i första perioden.

Istället var det Skellefteå som tog ledningen då man fick chansen i PP och Oskar Nilsson satte 0–1 från blå förbi en något skymd Dennis Hildeby.

Marcus Nilsson var ett stolpskott från att kvittera i början av andra, men istället vände spelet och Max Lindholm satte 0–2 efter virrigt FBK-försvarsspel.

Victor Ejdsell hann reducera till 1–2, ett hårt skott efter fint förarbete från Max Lindroth och Daniel Viksten, men i anfallet efter var det på nytt virrigt framför FBK:s mål och Skellefteås defensiva back Petter Granberg fick både glida in i slottet och ta sin egen retur och sätta 1–3.

Rejäl uppförsbacke för Färjestad, som dock fick en vitamininjektion då Oscar Lawner i en flygande kontring letade efter Henrik Björklund på bortre, men fick se passningen styra via Oskars Nilssons ben och helt ställa Gustaf Lindvall i Skellefteåkassen.

2–3 stod sig perioden ut, trots kanonlägen för både Remi Elie åt ena hållet och Pär Lindholm åt det andra.

I tredje perioden, där hände det mesta.

3–3 kvittering genom Marcus Westfält, nyförvärvets första mål i FBK.

Därefter 3–4 som godkändes efter videogranskning.

Men FBK tog sig tillbaka, efter heroiskt förarbete från Henrik Björklund satte Westfält 4–4 helt fri framför Skellefteåmålet.

Men någon FBK-poäng skulle det inte bli.

I PP satte Skellefteå först 5–4, och när Färjestad sen fick chansen i samma spelform med en och en halv minut kvar kom 6–4, efter att FBK plockat målvakten och chansat med sex utespelare i jakten på kvittering.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.