Hoppa till huvudinnehållet

Lions katastroftält skickade till Pakistans översvämning: ”38 lådor gick i väg”

Publicerad:
Björn Åström var en av dem hos Lions i Kristinehamn som packade tält åt Pakistan.
Björn Åström var en av dem hos Lions i Kristinehamn som packade tält åt Pakistan. Foto: Mats Zetterberg

För en vecka sedan skickade Lions katastroftält från Kristinehamn till Pakistan.

– Det beror på den fruktansvärda översvämningen som drabbat landet. På tisdagen gick det i väg 38 lådor med 304 tält och 1 520 filtar .Pakistan ville ha mer men fick allt vi hade i beredskap, säger Björn Åström.

Lions samlar in pengar till insatser för behövande. En sådan är tält för katastrofer. Europalagret med tälten ansvarar Lions klubb i Kristinehamn för. Genom ett samarbete med MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, förvaras de på det tidigare A9-området vid Presterud.

Inväntar nya tält

– Tälten tillverkas i Kina. Vi har beställt 320 nya katastroftält. De fraktas ju med skepp från Kina till Göteborg och beräknas nå oss omkring den 11 oktober. När de har anlänt ska vi sedan packa dem för nya eventuella katastrofer, säger Björn Åström.

MSB:s pressavdelning hälsar att sändningen har kommit fram till Pakistan. Det skedde helt enligt planen.

”Det är värdefullt att kunna hjälpa Haiti”MSB skickar folk och utrustning till Haiti från Kristinehamn

Artikeltaggar

Brott & blåljusKristinehamns kommunPresterud

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.