Hoppa till huvudinnehållet

Prestandabilmärket öppnar butik i Värmland: ”Intresset för elbilar växer”

Publicerad:
Reporter Amanda Forslund
Amanda Forslund
amanda.forslund@nwt.se
Elbilen Polestar 2 som lanseras den 27 februari 2019.
Elbilen Polestar 2 som lanseras den 27 februari 2019. Foto: Polestar/TT

Det elektroniska bilmärket Polestar öppnar butik i Karlstad. Butiken förväntas öppna den 27 oktober i år och då kommer kunder inte bara kunna uppleva märket utan också boka provkörning i Karlstad.

Polestar öppnar vid Bergviks köpcenter och IKEA. De fortsätter sin expansion och öppnar även butik i Umeå. Sedan tidigare har de butik i Göteborg, Malmö, Stockholm och vid Landvetter flygplats.

– Nyfikenheten på Polestar är stor i hela landet och intresset för elbilar växer eftersom de nu utgör en tredjedel av nyregistrerade personbilar i år. Det är viktigt för oss att öka vår närvaro i hela landet inför det att vi utökar vårt modellprogram, skriver Martin Ölund, vd på Polestar Sverige, i ett pressmeddelande.

Sedan lanseringen sommaren 2020 har företaget levererat fler än 7 000 bilar. Bilmärket planerar att lansera fyra nya elbilar under de kommande fem åren. Redan i oktober kommer en ny elektrisk prestanda-SUV med namnet Polestar 3. Polestar erbjuder sina förare ett servicenätverk med fler än 140 serviceställen från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

– Vi strävar efter att kunna erbjuda svenska kunder och intresserade möjligheten att utforska Polestar på de sätt som passar dem själva bäst. Våra modeller säljs digitalt, samtidigt vill vi öka tillgängligheten för att se och uppleva bilarna fysiskt på olika platser runt om i landet, skriver Martin Ölund, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

KarlstadMotorNäringsliv

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.