Hoppa till huvudinnehållet

Enig höger nominerar Norlén

Publicerad:
Riksdagshuset i Stockholm. Arkivbild.
Riksdagshuset i Stockholm. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

De fyra högerpartierna nominerar Andreas Norlén (M) till fortsatt talman.

"Talmannen är riksdagens främsta representant. Ämbetets vikt och betydelse innebär att det är viktigt att personen som innehar det är kunnig och brett respekterad. Mot den bakgrunden väljer Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att nominera Andreas Norlén till riksdagens talman", skriver de i ett pressmeddelande.

Partierna har även kommit överens om att nominera Julia Kronlid (SD) till andra vice talman.

"De fyra partierna är ense om att i valet av vice talmän ska proportionalitetsprincipen tillämpas, vilket skulle ge de tre stora partierna i riksdagen en rättvis representation i talmanspresidiet", skriver partierna.

Artikeltaggar

Andreas NorlénInrikes/utrikesJulia KronlidKristdemokraternaModeraternaPolitikSverigedemokraterna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.