Så tappade jag kilon med stillasittande

Krönikor
PUBLICERAD:
Under sommarsemestern försökte jag att gå av mig några extrakilon. Det gick sådär. Möjligen tappade jag några hektogram, men de var snabbt återställda.

Det hjälpte inte att jag under tre dagar utökade promenaderna till minst 20 000 steg. Det är dubbelt så många som min vanliga dos.

Sedan pajade ryggen. Jag vet inte vad som har hänt, men de senaste fem veckorna har jag inte kunnat sitta normalt än mindre gå utan att det smärtar i ryggslutet och vänsterbenet.

Det har föranlett betydligt färre och kortare promenader. För att nå 10 000 steg behöver jag ta en värktablett. Jag har även pausat mitt gymkort i två månader och tagit timeout från innebandypasset med jobbet på måndagar.

Det har resulterat i att jag gått ner tre kilo. Mycket märkligt. Jag får inte den ekvationen att gå ihop.

Först trodde jag att min digitalvåg visade fake news då jag nyligen bytt batteri. Efter att ha kontrollvägt mig på en annan våg kunde jag slå den tanken ur hågen. Jag har gått ner drygt tre kilo på ett par veckor, trots att jag rört på mig betydligt mindre.

Förvisso kan jag med anledning av ryggbesvären ha minskat mina kvällsmål från mycket stora till bara stora. Det är en tänkbar förklaring, men den känns ändå tveksam.

Jag får helt enkelt värka vidare på saken.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.