Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen nedringd – flygplan skapar oro: ”Två piloter som övar”

Publicerad:
Det var dessa plan som under fredagen skapade oro för Karlstadsborna. Det var två piloter som övade inför lördagens uppvisning.
Det var dessa plan som under fredagen skapade oro för Karlstadsborna. Det var två piloter som övade inför lördagens uppvisning. Foto: Scandinavian Airshow

Det hördes mycket motorljud över Karlstad under fredagen.

Det oroade Karlstadsborna.

– Propellerplanen som folk har sett är två piloter som övar inför i morgon, säger Åsa Jernfält.

Under lördagen har Karlstads flygplats öppet hus, då det är 25 år sedan flytten till Mellerudstorp. Bland annat kommer det då att bjudas på flyguppvisning med Jas 39 Gripen. Men det var två helt andra plan som orsakade att kommunens växel blev nedringd under fredagen.

Det var två piloter från Scandinavian Airshow som var uppe och tränade med sina uppvisningsplan – Pitts 12S Viking och Fenrir. Enligt Åsa Jernfält, som är kommunikationsstrateg på Karlstad Airport, släpper dessa även ut en uppvisningsrök när de flyger – som är helt ofarlig.

– Folk har varit oroliga för att det ska vara något fel på dem då de snurrar och åker åt alla håll, säger hon, och fortsätter:

– Det här är snarare en försmak om morgondagens uppvisning.

För den som vill se mer av dessa plan har man öppet hus mellan 10 och 15 under lördagen.

Artikeltaggar

Nyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.