Hoppa till huvudinnehållet

Bröderna Norén om kärleken till Färjestad: ”Skrev handskrivna brev”

Publicerad:
Gustaf och Viktor Norén besökte Löfbergs Arena för att spela in tv-program och berättade samtidigt om sitt supporterskap till klubben.
Gustaf och Viktor Norén besökte Löfbergs Arena för att spela in tv-program och berättade samtidigt om sitt supporterskap till klubben. Foto: Carl-Oscar Lysander

Färjestad inledde fredagens träning med besök av bröderna och artisterna Gustaf och Viktor Norén.

Bröderna är på plats i Värmland för att spela in ett TV4-program som ska sändas till våren.

– Vi har hållit på Färjestad sedan tidigt 90-tal, berättar Gustaf Norén.

På fredagsförmiddagen var det tv-inspelning i Löfbergs Arena. Bröderna Norén gör för TV4 ett program om musik där de reser runt i landet. De har tidigare berättat om sina värmländska rötter och i programmet kommer de gräva lite djupare i dem och koppla samman det med musiken. Brödernas morfar kommer ursprungligen från västra Värmland men flyttade senare till Dalarna.

Dessutom kommer även deras pappa från Värmland, berättade de.

På fredagen sjöng de inför FBK-truppen och förklarade samtidigt sitt supporterskap för klubben som går långt tillbaka.

– Vi hade ett bordshockeyspel när vi var små och målade om alla gubbar i lila. Då fanns det en med nummer fem, Håkan Loob, som vi satte i mitten, berättar Viktor Norén och fortsätter:

– Jag skrev handskrivna brev till honom och berättade att jag jobbade mycket på killarna i min klass. Jag hade värvat tre leksingar och hade marken här i Borlänge. Kör er grej där så fixar jag det här, säger han.

– Vi fick ju stryk på skolgården. Tog käftsmällar för laget, vi blev nedbrottade varenda dag, säger Gustaf Norén.

Hyllar Wallin och Berglund

Bröderna växte upp i Borlänge och besökte ofta Leksand när Färjestad var på besök.

– Jag såg dem alltid i Leksand. Eftersom vi inte bodde här så gick vi alltid där, säger Viktor Norén.

Gustaf Norén slog igenom med Mando Diao i början av 2000-talet och Viktor Norén med bandet Sugarplum Fairy i samma veva.

– Viktors band höll ju på Färjestad och var väldigt intresserade. Speciellt Kristian Gidlund som gick bort, när han blev sjuk i cancer tog laget emot honom, säger Gustaf Norén.

I en artikel publicerad hos Expressen 2013 berättar Christian Berglund och Rickard Wallin om mötet:

– Han var en stor Färjestad-supporter. Och pratade om att han gärna hade velat komma till Karlstad och se en match i Löfbergs. Men nu hann han tyvärr inte det för att han var så dålig på slutet. Så det kändes skönt att kunna vinna här för honom.

– Det var en fantastisk människa som brann för idrotten och Färjestad i synnerhet. Man tänker att vi gav honom lite glädje medan han levde, berättade Rickard Wallin.

Viktor Norén minns mötet.

– Rickard Wallin och Christian Berglund var superfina. De sa även när han gick bort att den här segern var för Kristian. Sen när Kristian gick bort blev det tomt, det dog ut lite. Sen förra säsongen var det något som hände igen, solen reste sig.

Lagets spelman

Bröderna skickade också en passning till lagets outnämnde spelman – Linus Johansson.

– Linus är jätteduktig på gitarr. Då sa jag att ni ska uppmuntra honom till att vara spelman. Då ska han stå för det, så funkar det i Dalarna, i varje by finns en spelman. Så fort det är en middag eller fest, då är det Linus, säger Gustaf Norén.

– Om han vill, flikar Viktor in.

– Precis, men man ska peppa honom, säger Gustaf.

Dessutom kommer Viktor Norén med ett löfte.

– Vi kommer absolut göra musik med Färjestad efter den här dagen. Vi kan bidra med det, också som ett tack till föreningen vad de gjort för oss.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.