Hoppa till huvudinnehållet

Världsstjärnan vann på Sola arena: ”Alltid kul att komma till Karlstad”

Publicerad:
Världsstjärnan Simon Pettersson vann Invigningskastet på Sola arena.
Världsstjärnan Simon Pettersson vann Invigningskastet på Sola arena. Foto: Björn Eliasson

Götas Erica Larsson vann damernas diskus på Invigningskastet på Sola arena och OS-silvermedaljören Simon Pettersson segrade i herrklassen.

– Under omständigheterna var 63,80 helt okej. Det blev en liten bonustävling för mig och det var en rolig tävling, säger Pettersson.

Torsdagskvällens tävling Invigningskastet på Sola arena var en del av IF Götas delar på Idrottsfestivalen som pågår för att fira öppningen av de nya arenorna i Karlstad.

Invigningskastet var en ren diskustävling och Sola arena fick celebert besök av Simon Pettersson som bland annat har ett OS-silver på meritlistan och tidigare i somras vann han SM-guld genom att kasta över 70 meter.

– Trots att det inte är säsong så ville Simon kasta stadionrekord i Karlstad och det blev väldigt bra. 63,80 meter av Simon är fantastiskt imponerande så här sent på säsongen, säger Götas sportchef Johan Engberg och fortsätter:

– Simon är en så jäkla härlig förebild. Han hejar på dom andra och pushar dom mot nya personliga rekord. Det var verkligen kul att han ville komma hit och tävla. Han gick friidrottsgymnasium här så Karlstad- och Värmlandshjärtat bultar nog ganska hårt fortfarande.

– Även vår Erica Larsson från IF Göta gjorde det också riktigt bra. Hon kastade 48,15 meter vilket är i paritet med hennes årsbästa.

Pettersson: ”Känner mig nöjd”

Simon Pettersson från Hässelby SK var belåten efter segern i herrarnas diskus på 63,80 – och såklart ett nytt stadionrekord.

– Ja, det förra var ju svårslaget, säger Pettersson och skrattar:

– Nej, men jag känner mig nöjd. Under omständigheterna var 63,80 helt okej. Det blev en liten bonustävling för mig och det var en rolig tävling. Det var kul att det kom folk och hejade på oss lite och tävlingen fick bra fart i dom sista omgångarna så det var en trevlig tillställning.

– Det är alltid kul att komma till Karlstad. Det brukar alltid vara bra publik och trevlig stämning. Jag tackar för att jag fick möjligheten.

Götas Erica Larsson vann damernas diskus.
Götas Erica Larsson vann damernas diskus. Foto: Björn Eliasson

Larsson: ”Väldigt nöjd”

IF Götas Erica Larsson vann damernas diskustävling på 48,15 och hennes personbästa är 50,26.

– Det blev en väldigt rolig tävling och det är en fin arena. Vi skrev lite historia idag också med första stadionrekorden, säger 32-åriga Larsson som är mycket tillfreds med 48,15:

– Jag är väldigt nöjd. Min säsong var egentligen över men sedan fick jag frågan om den här tävlingen och började träna lite igen. Det här var mitt sjätte längsta resultat i karriären om jag kommer ihåg rätt. Det är väldigt bra för att vara i slutet på september.

16-åriga Edvina Norberg från Ransäters AIS blev tvåa i damernas diskus på 44,79 och på tredje plats kom 17-åriga Bea Vold Johannesson från IFK Sunne FK på 40,25.

Artikeltaggar

Bea Vold JohannessonEdvina NorbergErica LarssonFriidrottIF GötaJohan EngbergSimon PetterssonSola Arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.