Hoppa till huvudinnehållet

Tände bengaler och fyrverkerier under FBK-marsch – polisanmäls

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Färjestad vann klart över Leksand i SHL-premiären i lördags. Men nu kan det bli ett lite tråkigare efterspel då pyroteknik och bengaler användes olagligt innan matchen.
Färjestad vann klart över Leksand i SHL-premiären i lördags. Men nu kan det bli ett lite tråkigare efterspel då pyroteknik och bengaler användes olagligt innan matchen. Foto: Tommy Pedersen/TT

I samband med den stora marschen mellan Stora torget och Löfbergs arena i Karlstad under lördagen inträffade åtminstone två incidenter som nu lett till en polisanmälan.

I centrum tände någon eller några på en fyrverkeritårta med ett tiotal "skott" i utan att ha tillstånd för detta.

Under marschen och framme vid arenan ska ett 40-tal bengaler och pyroteknik ha använts.

– Vid anmälningstillfället var gärningspersonerna okända då ett par av dem använde maskering samt att mycket rök från pyroteknik omöjliggjorde identifiering av övriga, säger polisens stationsbefäl Åsa Eriksson.

Pyroteknikanvändandet är nu rubricerat som brott mot ordningslagen.

Brott mot ordningslagen

Pyrotekniska varor får inte utan tillstånd av Polismyndigheten användas vid en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som hålls inomhus. Om det kan ske utan fara för ordning och säkerhet, får dock Polismyndigheten befria anordnaren från skyldigheten att söka tillstånd för sammankomster eller tillställningar av visst slag.

Källa: Polisen

Artikeltaggar

Brott & blåljusLöfbergs ArenaVärmlands länÅsa Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.