Hoppa till huvudinnehållet

Nytt avtal för slalomklubben: ”Det är en insats för hela samhället”

Publicerad:
Kils slalomklubb och Kils kommun ska skriva ett nytt och längre avtal för nyttjanderätten av anläggningen Frykstabacken.
Kils slalomklubb och Kils kommun ska skriva ett nytt och längre avtal för nyttjanderätten av anläggningen Frykstabacken. Foto: HP Skoglund

Kils slalomklubb vill se om sin energiförbrukning.

För att kunna söka bidrag för ändamålet behövs ett nytt avtal med Kils kommun.

Det nuvarande avtalet för anläggningen Frykstabacken sträcker sig till 2027.

– Slalomklubben har planer på att göra en energioptimering av anläggningen. För att kunna söka externa bidrag behöver de ha ett nyttjanderättsavtal som sträcker sig minst tio år, säger kommunalrådet Kenneth Bengtsson (C).

Det hade kommunstyrelsen inget emot på tisdagens sammanträde. Ett nytt avtal ska skrivas som löper till 2032, med möjlighet till förlängning i ytterligare fem år.

– Om något ligger i tiden så är det energioptimering. Det ligger i kommunens intresse att hitta lösningar inte bara på kommunala fastigheter utan även ge stöd till andra som vill göra det. Det är en insats för hela samhället, säger Kenneth Bengtsson.

Kommunen betalar dessutom en del av slalomklubbens elförbrukning så en minskad förbrukning gynnar även kommunen.

Artikeltaggar

AlpintKenneth BengtssonKils kommunMotion och hälsa

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.