Hoppa till huvudinnehållet

Unico Broline skrällde i Uno Sweds minneslopp

Publicerad:
Unico Broline skrällsegrade på Färjestadstravet.
Unico Broline skrällsegrade på Färjestadstravet. Foto: Malin Albinsson/Kanal75

Sofia Aronssons Unico Broline har en enorm utvecklingskurva det senaste året för det är bara 13 månader sedan den stod startvolten i ett ”vanligt” lopp i Årjäng men har sedan dess vunnit fem gånger på V75 varav fyra i silverdivisionen.

I gulddebuten blev det seger efter en mäktig avslutning med Erik Adielsson inför 3 279 åskådare vilket för anses som en bra siffra inte minst som de blev en olycklig kollision mot FBK:s seriepremiär mot Leksand.

– Han gjorde en riktigt bra prestation som kunde gå så länge i spåren och hinna fram till seger. Jag i början av upploppet där jag hade många längder fram till Örjans styrning Mister Hercules att den började få problem med travet och mitt på upploppet kände jag att vi skulle vinna, sa Adielsson.

Tränaren Sofia Aronsson som följde loppet från travrestaurangen var mycket överraskad och lyfte fram hästens kvalitéer i segerintervjun.

– Han klarar alla distanser, han är startsnabb både i volt och med autostart, han är speedig och stark samt en väldigt bra vinnarskalle, sa Aronsson om hästen som hon äger själv och det är inte illa då hästen tack vare segern passerade miljonen insprunget under 2022.

Fartfest i brons

Fartfest i bronsdivisionen där André Eklundhs Luringen La Ma i kamp med Magnus Jakobsson Charlock Wiking körde om spets vilket kostade 06,7 första halvvarvet. Paw Mahonys Missing Tooma var med som tredjehäst och lyckades komma ner i vinnarhålet. Carl Johan Jepson fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt med Asnaur Dei Rum men den italienska hästen var tidigt slagen. När varvet passerats på 09,3 var det dags för Örjan Kihlström att kliva in i matchen med Aragorn As som avgjorde enkelt på upploppet på nya rekordet 1 09,8a/1 640 meter. Missing Tooma var oerhört bra som tvåa och klockades till tio blankt.

Det var första försöket i meeting 7 så Missing Tooma får fler chanser i bronsdivisionen under hösten eftersom finalen inte körs förrän den 26 november på Solvalla. Magnus Jakobsson blev i loppet femma med Charlock Wiking placeringen före Björn Goops Gazza B.R

Förhandsfavoriterna gjorde upp i klass 2-försöket där André Eklundh spetsade från springspåret med Theycallmesixten som fick andrahandsfavoriten Crown Wise As i rygg medan Björn Goop fanns i tredje in med egentränade Tara Hills. På upploppet hittade Johan Untersteiner loss med auktionsdyringen Crown Wise As som kopplade greppet på ledaren kort före mål. Segraren har samma mamma som Vivid Vice As som tjänat över 20 miljoner vilket är anledningen till den höga inköpspriset.

Stenhårt i mål i klass 1-försöket där Björn Goop med god marginal tog spets från innerspåret med Ninepoints Candy tränad av Jörgen Westholm och avvisade efter första kurvan Magnus A Djuses försök att få överta med John King Boko. Fram till dödens forcerades då Jonathan Bank A.B som hade den positionen i några hundra meter innan Djuse övertog den positionen efter att ha svarat attack från Cechov körd av Jepson. I början på upploppet såg det ut att bli hemmaseger men John King Boko visade stridsmoral och fångade in Goops uppsittning i sista steget.

Ruger med sin tränare Erik Lindegren blev svaret i Unionstayern efter en sevärd duell mot High On Pepper tränad av Katja Melkko som gjorde grovgörat i dödens och stred ända in på linjen. Jorma Kontio som körde den sistnämnda satte upp tempot 800 meter kvar och det blev omöjligt för någon av de övriga att blanda sig i segern även om trean Hobart gjorde det bra efter ett slutvarv i tredjespår.

Artikeltaggar

TravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.