Hoppa till huvudinnehållet

Covidvaccinering: Nu kan alla vuxna värmlänningar boka tid

Publicerad:
Nu kan alla personer som är 18 år eller äldre boka tid för att fylla på sitt vaccinationsskydd mot covid-19.
Nu kan alla personer som är 18 år eller äldre boka tid för att fylla på sitt vaccinationsskydd mot covid-19. Foto: Jessica Gow

Region Värmland öppnar tidsbokningen för vaccination mot covid-19 för alla vuxna värmlänningar.

Från Folkhälsomyndigheten finns ingen generell rekommendation för personer i åldersgruppen 18-64 år (som inte löper någon medicinsk risk att bli allvarligt sjuk) att fylla på sin vaccination mot covid-19 – men den som vill ges ändå möjlighet att göra det.

I ett pressmeddelande skriver Region Värmland:

”Ett exempel kan vara att man närmar sig 65 år. Ett annat exempel kan vara någon som lever nära någon som har en ökad risk att bli allvarligt sjuk av covid-19.”

Verksamhetschef Birgitta Sahlström vill i samma pressmeddelande förtydliga att det finns personer under 65 som rekommenderas en ytterligare dos.

– Det är personer med vissa tillstånd och sjukdomar som riskerar att bli allvarligt sjuka. Exempelvis om du är gravid, har högt blodtryck, har diabetes eller har immunbrist, säger hon och fortsätter:

– Jag uppmanar den som är osäker att läsa på webbplatsen 1177.se. Det finns vaccin och tider att boka.

Artikeltaggar

CoronavirusetFolkhälsomyndighetenRegion VärmlandVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.