Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: Här är alla SHL-värmlänningar att hålla koll på

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Simon Bertilsson, Brynäs IF.
Simon Bertilsson, Brynäs IF. Foto: Fredrik Sundvall/TT

Nio stycken. Så många värmländska spelare tillhör en klubb som inte är Färjestad.

VF-sporten ger er nu en lista över samtliga att hålla ögonen på inför SHL-premiären.

• Simon Bertilsson, Brynäs IF

Ålder: 31

Moderklubb: Bofors IK

Position: Back

Kommentar: ”Dalande offensiv produktion från Simon Bertilsson men det är inte där han han sin styrka. Bertilsson är en stabil SHL-back med pondus och ledaregenskaper. Ovärderlig i boxplay men lär inte ingå i första backpar hos Brynäs som har fyra riktigt bra backar. Bland andra två OS-backar i Niklas Friman, Finland, och David Sklenicka, Tjeckien”.

Lucas Nordsäter, Frölunda HC.
Lucas Nordsäter, Frölunda HC. Foto: MICHAEL ERICHSEN

• Lucas Nordsäter, Frölunda HC

Ålder: 23

Moderklubb: Sunne IK

Position: Back

Kommentar: ”Efter ett och ett halvt år är Lucas Nordsäter tillbaka i SHL. Något oväntat var det Frölunda som valde att plocka in 23-åringen som förra säsongen gjorde 10 (1+9) poäng för Södertälje i Hockeyallsvenskan. Han är inte känd som någon offensiv backpjäs, i stället är det i defensiven som Nordsäter ska vara som bäst”.

Jesper Kandergård, Leksand IF.
Jesper Kandergård, Leksand IF. Foto: Adam Ihse/TT

• Jesper Kandergård, Leksand IF

Ålder: 21

Moderklubb: Arvika HC

Position: Center

Kommentar: ”Konkurrensen har ökat hos ett offensivt Leksand där Jesper Kandegård kommer få kriga hårt för speltiden. Jon Knuts, Kalle Östman, Martin Karlsson och Marcus Karlberg ser ut att vara de spelarna som Kandergård främst konkurrerar med om en plats i fjärdekedjan”.

Oskar Lang, Leksand IF.
Oskar Lang, Leksand IF. Foto: Andreas Hillergren/TT

• Oskar Lang, Leksand IF

Ålder: 25

Moderklubb: Arvika HC

Position: Forward

Kommentar: ”VM-forwarden brukar starta säsongen starkt för att sedan dippa lite. Men kan den kvicke showmannen behålla formen över tid är det ingen omöjlighet att han får en ny chans i Tre Kronor”.

Linus Fröberg, Luleå HF.
Linus Fröberg, Luleå HF. Foto: Pär Bäckström/TT

• Linus Fröberg, Luleå HF

Ålder: 29

Moderklubb: Nor IK

Position: Center

Kommentar: ”Är varken den som är snabbast, starkast eller mest teknisk. Men Linus Fröberg har alla verktyg för att vara en stabil SHL-center, vilket han visat. En viktig pusselbit i laget även fast han gjorde en av sina poängmässigt sämre säsonger i fjol”.

Johan Olofsson, Malmö Redhawks.
Johan Olofsson, Malmö Redhawks. Foto: Andreas Hillergren/TT

• Johan Olofsson, Malmö Redhawka

Ålder: 28

Moderklubb: Arvika HC

Position: Forward

Kommentar: ”Speedkulan har mer eller mindre blivit skåning efter alla sina år i Malmö. Olofsson är nu inne på sin sjätte säsong i Redhawks men har inte riktigt fått den poängmässiga utväxlingen som han hoppats på. Det har faktiskt blivit färre poäng för varje säsong”.

Adam Edström, Rögle BK.
Adam Edström, Rögle BK. Foto: Andreas Hillergren/TT

• Adam Edström, Rögle BK

Ålder: 21

Moderklubb: Hammarö HC

Position: Forward

Kommentar: ”Har fått sitt stora genombrott i SHL och var förra säsongen en av Rögles bäste spelare i slutspelet. Är draftad av New York Rangers och bli inte förvånade om Hammarökillen gör Värmlandskompisen Gustav Rydahl sällskap i NHL-klubben nästa år. Återstår att se om han återvänder till Rögle efter NHL-campen”.

Jacob Johansson, Timrå IK.
Jacob Johansson, Timrå IK. Foto: Andreas Hillergren/TT

• Jacob Johansson, Timrå IK

Ålder: 29

Moderklubb: BIK Karlskoga

Position: Målvakt

Kommentar: ”En doldis för den breda Värmlandspubliken. Men faktum är att Jacob Johansson nu gör sin sjätte säsong i SHL, den andra med Timrå. Men frågan är om han kan ta förstaspaden från David Rautio?”

Leo Carlsson, Örebro Hockey.
Leo Carlsson, Örebro Hockey. Foto: Tommy Pedersen/TT

• Leo Carlsson, Örebro Hockey

Ålder: 17

Moderklubb: Färjestad BK

Position: Forward

Kommentar: ”Nog är det många i Färjestads organisation som rycker sig i håret över att stortalangen inte är kvar i klubben. Carlsson som fick sitt stora genombrott förra säsongen är högaktuell för junior-VM, trots att han underårig”.

Fotnot: I Färjestad finns dessutom Karlstadskillarna Henrik Björklund och Joel Nyström, Kils AIK-produkterna Per Åslund och Oscar Lawner samt Marcus ”Lilliz” Nilsson, Charlottenberg, och Victor Ejdsell, Hagfors.

Artikeltaggar

Adam EdströmIshockeyJacob JohanssonJesper KandergårdJohan OlofssonLeo CarlssonLinus FröbergLucas NordsäterOskar LangSimon Bertilsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.