Hoppa till huvudinnehållet

RIK förlorade mot allsvenskt motstånd: ”Bra genomkörare”

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Eskilstuna United firar ett av sina mål som gjorde att man tog sig vidare till svenska cupens gruppspel.
Eskilstuna United firar ett av sina mål som gjorde att man tog sig vidare till svenska cupens gruppspel. Foto: Kajsa Juslin

RIK Karlskoga ställdes mot tufft motstånd i svenska cupen under onsdagen.

Allsvenska Eskilstuna United gästade Kilsta och vann med 7–0.

– Det här var ett väldigt bra tillfälle för oss att få träna mot ett riktigt bra motstånd, säger lagets tränare Henrik Blennmark.

RIK Karlskoga är mitt uppe i uppladdningen inför den viktiga seriematchen mot Team TG på lördag.

Onsdagens tuffa cupmatch mot Eskilstuna United gav laget tillfälle att prova på lite nya formationer.

– Det gav oss möjlighet att rulla runt och prova på lite grejer som vi inte har gjort förut, säger Blennmark.

RIK ställde upp i en 4-2-3-1-formation och stod upp bra i den första halvleken.

Den tidigare Manchester United-spelaren Lotta Ökvist gav gästerna ledningen efter en halvtimme.

När domaren blåste för halvtidsvila var ställningen 0–2.

– Vi hade sagt att vi inte skulle ha för stor respekt för dem, och jag tycker nog att vi hade kunnat smälla på lite tuffare i första. Men det var 0–2 mot ett allsvenskt motstånd efter första halvlek och vi spelade med lite nya roller, så det är jag nöjd med, säger Blennmark.

Nära reducering

I den andra halvleken ökade Eskilstuna på till 4–0 de första sex minuterna, efter en nick som gått ribba in och ett skott utifrån straffområdeslinjen.

Däremellan var Sara Öjebo uppe och var nära att få in ett reduceringsmål för RIK.

Annars var det mestadels Eskilstuna som anföll i den andra halvleken. Målvakten Lova Lundblad och backlinjen, med bland annat debuterande Sydney Shepherd, fick mycket att göra.

Ofta höll man rent innanför straffområdet. Eskilstunas 5–0 kom genom en frisparksvariant utanför straffområdet och 6–0 var också ett skott utifrån.

7–0 kom på tilläggstid.

”Bra genomkörare”

Efter matchen var lagets tränare Henrik Blennmark trots resultatet nöjd med framför inställningen hos spelarna. Även med backlinjen.

– Jag tycker att trion Sara Ringh och Sydney Shepherd, som blev spelklar i dag, och Elin Berggren gjorde det fantastiskt fint idag, säger Blennmark, som också vill lyfta Fanny Ringman som gjorde sin seniordebut.

På lördag möter RIK Team TG i en viktig match i bottenstriden av elitettan. Från onsdagens match fanns det en del av ta med sig till den menar Blennmark.

– Vi har den här intensiteten och framför allt defensivt, och det är något som jag tycker att vi ska ta med oss. Det var ett allsvenskt lag vi mötte och jag är nöjd med attityden och inställningen. Det är så vi ska ladda upp inför matchen i helgen och det var en bra genomkörare tycker jag.

RIK:s amerikanska nyförvärv Sydney Shepherd blev spelklar under onsdagen och debuterade direkt i matchen mot Eskilstuna United.
RIK:s amerikanska nyförvärv Sydney Shepherd blev spelklar under onsdagen och debuterade direkt i matchen mot Eskilstuna United. Foto: Kajsa Juslin

Artikeltaggar

FotbollHenrik BlennmarkKarlskogaKilsta IPRIK KarlskogaSydney Shepherd

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.