Hoppa till huvudinnehållet

Talanggruppens kaxiga målsättning: ”Går det inte vägen får vi stå för det”

Publicerad:
Axel Kronberg och Oskar Moberg under pressträffen för division 1-serien. Foto: Jonas Griberg

En snittålder på strax under 19 år och en fjolårssäsong som kunde ha slutat med degradering.

Men trots det siktar Karlstad IBF Ungdom på en topplacering denna säsong.

– En kaxig målsättning, men vi måste också våga, säger tränaren Oskar Moberg.

Tungt favorittryck på Nilsby: ”Vore en dålig bortförklaring”Talanggruppens kaxiga målsättning: ”Går det inte vägen får vi stå för det”Gamle hockeytränaren ska leda Dottevik i historiska säsongenEfter tunga tappen – helt nya förutsättningar för Hibs: ”Måste vara ödmjuka”

Karlstads ungdomslag säkrade sin plats i division 1 så sent som i sista omgången förra säsongen.

Men det har inte hindrat laget från att ha ett offensivt tänk vad gäller årets målsättning, trots att man tappat nyckelspelare som William Cerwall och Isac Hauge som flyttats upp till klubbens A-lag i allsvenskan.

Topp sex. Det är vad Karlstad U hoppas sluta när säsongen summeras.

– Spelarna har skaffat sig lite rutin, vilket betyder jättemycket. Visst, det är en kaxig målsättning men samtidigt måste vi våga satsa. Går det inte vägen får vi stå för det men nu har vi något att sträva mot, säger Oskar Moberg.

Snittåldern i laget ligger strax under 19 år och bland nyförvärven är det Axel Kronberg som sticker ut.

Forwarden som plockats i från Kais Mora hyllades redan efter första träningspasset för sina ledaregenskaper och personligen trivs han i sin nya miljö.

– Det är som Oskar säger, vi har ett ungt men hungrigt lag med potential. Alla vill bli bättre hela tiden och jag tror vi kommer gå en positiv säsong tillmötes.

Hur sugen är du på att spela i allsvenskan senare i höst?

– Det är målsättningen, någon gång. Men just nu tillhör jag det här laget och kommer göra allt jag kan för att vi ska spela bra och vinna så många matcher som möjligt.

Karlstad IBF Ungdom

Nyförvärv: Mattias Hansson, IBK Lockerud Mariestad, Fabian Skålerud, do, Axel Kronberg, Kais Mora, Marcus Olsson, Skattkärr IK, Oskar Smith, egna leden.

Förluster: William Cerwall, flyttas upp till A-laget, Isac Hauge, do, Isak Olsson, do, Viktor Mårdholm, Malmhaug IBF, Viktor Aronsson-Elffors, Nilsby IK, Sebastian Allenby, slutar.

Tränare: Fredrik Finnmark och Oskar Moberg.

Målsättning: ”Topp sex”.

Seriefavorit: Nilsby IK

Lag som går upp: Hälsinggårdens AIK Innebandy

Lag som åker ur: ”LI20 och Hedemora”

Årets genombrott: Benjamin Kristensson

Spelare att hålla koll på: ”Ingen kommentar”.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF UngdomOskar Moberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.