Debatt: Ni bara ljuger och påstår, Peter Jonsson (S) och Anna-Lena Carlsson (C)

Debatt
PUBLICERAD:
Mats Broberg, De Oberoende i Torsby.
Foto: "CHRISTER BERGQVIST"
Man kan bara läsa hur ni provar att köra med er härskarteknik och tro att ni ska bli hörda av folket. Erkänn att er politik har misslyckats, Peter Jonsson (S) och Anna-Lena Carlsson (C), skriver Mats Broberg för De Oberoende i Torsby i en replik på inlägget De Oberoende i Torsby har verkligen inte en siffra rätt.

Ni kastar ur er en massa saker om projekt som det inte blir något av och gömmer er alltid bakom att vi inte har råd.

Vi har råd att utveckla och vi visade att tillgångarna finns och hur ni sparar utan att besparingarna ger någon avkastning.

Skogen har ni budgeterat en intäkt på 390 000 för 2023. Detta ger en avkastning på 0.002 % är detta en bra placering av medborgarnas kapital ?

Bostadsbolaget har ägaren det vill säga vi alla medborgare i Torsby kommun ALDRIG tagit någon aktieutdelning ifrån avkastning 0 %

Enligt kommunallagen så ska kommunen ha 2% kvar av omsättningen för en god ekonomisk hushållning.

Ni har budgeterat med 3 % som motsvarar 8 miljoner kronor. Vi håller oss till lagkraven.

Dessa 8 miljoner vill vi använda i drift på barn, gamla, arbetsvillkor för personal samt vatten och avlopp etc.

Vi vill ta ut högre avkastning från skogen och bostadsbolaget samt spara 2 % av omsättningen. Detta ger oss invånare möjligheter att slippa avveckla.

Att försöka slå i folket att inte fjärilsparken kostar något är ju helt absurt LONA projekt har alltid en medfinansiering på minst 50 % finns att finna i regelverket och även i de beslut som ni tog om detta 2020 så försökt inte komma undan !

Ni har lånat upp ytterligare 120 miljoner under 2020 för att finansiera investeringar i exempelvis Branäs/Ransby reningsverk och vatten, om det nu säljs fastigheter så vore de väl på sin plats att amortera av lånen räntorna lär ju inte gå ner. Vi har aldrig sagt att dessa pengar skulle in i driften.

Vi tycker inte om när ni lägger ord i vår mun som vi inte sagt.

Vi både kan och vet det ska ni ha klart för er och vi har läst på och kontrollerat men ni ljuger och påstår. Allt vi skriver om finns att finna i kommunala handlingar.

Hoppas att väljarna har genomskådat er politik och väljer ett annat alternativ än er i årets kommunval.

Med er blir det mer avveckling i ytterområdena och ingen utveckling.

Mats Broberg

De oberoende i Torsby

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.