Min sannaste sanning: Alla män sjunker

Krönikor
PUBLICERAD:
Genrebild.
Foto: Rich Pedroncelli
Visst ska man undvika att elda på ett ”vi och dem”-tänk – men på sistone har jag upptäckt att vissa saker är så kallade kill- och tjejgrejer, och en av upptäckterna brinner jag extra mycket för.

Mina empiriska undersökningar (givetvis helt felfri och vetenskaplig forskning på ett 20-tal personer) visar:

– Filidutter. Ni vet de där äckliga bruna godiskulorna med banansmak, inbäddade i ett täcke av salt... salmiak (?). Killgrej.

– Barbecuesås. Det hemska söt-rökiga påfundet som endast killiga killar vill ösa över sin grillbit. Killgrej.

– Utspridning av smutsstrumpor i hemmet. Man hittar dem överallt och ingenstans. Killgrej.

– Flyta på vatten. Att kunna luta sig bakåt i Vänern eller Klarälven och bara stirra upp i himlen. TJEJGREJ! Tydligen.

Det började med att min sambo försökte härma mig när jag för några somrar sedan flöt runt på vattnet i godan ro. Men inte ens om han viftade lite lätt med fötterna som en liten propeller lyckades han hålla sig kvar över ytan.

Jag började då min forskning. Jag frågade mina killkompisar om de kunde flyta, hörde hur de kaxigt sa ”ja, det är klart” – och sedan såg jag dem sjunka. Det medan mina tjejkompisar flöt runt som om ingenting, helt stilla. Forskning färdig.

Så varsågoda för dagens, eller kanske livets, sannaste och viktigaste fakta. Ta med er det till nästa dopp.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.