Hoppa till huvudinnehållet

50-årsdagen ska fyllas av aktiviteter: ”Hoppas på mellan 750 och 1 000 besökare”

Publicerad:
På lördag firar motionscentralen på Skutberget 50 år. Samtidigt arrangerar Skutbergets Wenner sin årliga familje- och föreningsdag.
På lördag firar motionscentralen på Skutberget 50 år. Samtidigt arrangerar Skutbergets Wenner sin årliga familje- och föreningsdag. Foto: Håkan Strandman

På lördag fyller motionscentralen 50 år.

Samtidigt arrangerar Skutbergets Wenner sin årliga familje- och föreningsdag.

– Vi tyckte det var lämpligt att samarrangera med Karlstads kommun, säger Thomas Martinsson, ordförande för Skutbergets Wenner.

Dagen kommer att vara fylld av aktiviteter och föreningar som vill visa upp sin verksamhet.

– Cricket, baseboll och softboll kommer att ha sin verksamhet på Skutberget så de kommer. Det gör även Korpen Karlstad, Friskis och Svettis, Yogaskolan, discgolfklubben och Sörmons ridklubb som arrangerar ponnyridning,, säger Thomas Martinsson.

50 år i hälsans tjänst – Willy var med och byggde motionscentralen

Friskvården håller till i motionscentralens gymnastiksal där besökare kan göra enklare balanstester. Karlstads kommun visar en utställning om Skutbergets historia. Thomas Martinsson vurmar lite extra för just bildutställningen.

– Många bilder är hämtade från familjen Forsells privata bildarkiv, säger han.

Anders Forsell, som står staty på området, skapade friluftsområdet på 1950-talet.

Bröderna Halvarsson svarar för den musikaliska underhållningen. Vid amfiteatern utlovas dans av Alsters folkdanslag och Friskis och Svettis.

– Vi hoppas på mellan 750 och 1 000 besökare under dagen, säger Thomas Martinsson.

Artikeltaggar

KarlstadMotion och hälsaSamhälleSkutbergetSkutbergets Wenner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.