Hoppa till huvudinnehållet

Flera lägenhetsinbrott under helgen – polisen söker vittnen

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
En rad lägenhetsinbrott har drabbat Värmland under helgen. Polisen är nu intresserad av iakttagelser.
En rad lägenhetsinbrott har drabbat Värmland under helgen. Polisen är nu intresserad av iakttagelser. Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra inbrott i lägenheter har ägt rum i tre värmländska kommuner under helgen.

Polisen vädjar nu till allmänheten att höra av sig om man har gjort viktiga iakttagelser i områden där inbrotten ägt rum.

Den första anmälan kom i fredags då en lägenhetsinnehavare på Södra Ringvägen i Kristinehamn upptäckte att hen hade haft besök av inbrottstjuvar under fredagseftermiddagen.

Därefter fick polisen in ännu en anmälan om ytterligare inbrott på Erikshöjdsvägen, en bit bort från den första bostaden. Där ska inbrottet ha skett någon gång under fredag eftermiddag fram till klockan 11 på lördagen.

Gärningspersonen eller personerna ska ha tagit sig in genom att bryta upp ytterdörrarna till bostäderna. På en av adresserna ska även en ruta ha krossats. Smycken ska ha tillgripits från åtminstone ett av ställena.

Under lördagen åkte ett par på Tingbergsgatan i Karlstad iväg på ärenden och var då borta under ett par timmar på eftermiddagen. Även då ska inbrottstjuvar ha passat på att bryta sig in i deras lägenhet.

Detta genom att förstöra ytterdörren åter igen.

– Det var ordentligt tillrört i lägenheten, säger Johanna Sachs, förundersökningsledare på Krimjouren som också konstaterar att det är lite ovanligt att den här typen av brott sker mitt på ljusa dagen.

Och på söndagen inkom ännu ett ärende om inbrott i en lägenhet på Kyrkogatan i Munkfors.

– Patrull är på platsen, men vi vet inte riktigt än vad som är tillgripet än.

En rad utredningsåtgärder har genomförts, bland annat dörrknackning, men polisen är nu intresserad av iakttagelser från allmänhet som kan ha sett eller noterat någonting som sticker ut eller som verkat onormalt kring dessa områden under helgen.

Har man information som kan leda utredningarna framåt ombeds man kontakta polisens växel på 114 14. Uppge ”tips” i talsvaret.

Artikeltaggar

Brott & blåljusJohanna SachsKarlstadRingvägen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.