274 tyska kontorsarbetare kan inte ha fel – eller?

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Stina Stjernkvist/TT
I somras rapporterade magasinet Modern psykologi att kreativiteten ökar efter semestern. Effekten kickar emellertid in först två veckor efter ledighet.

Modern psykologi hänvisar till en tysk studie där 274 kontorsarbetare fått uppge hur kreativa de kände sig och hur detta var kopplat till arbete och återhämtning. Att den positiva effekten av ledigheten märktes först med två veckors fördröjning tror forskarna beror på att man har mycket att göra när man precis kommit tillbaka till jobbet efter en semester, och att man börjar känna sig kreativ först när den belastningen hunnit lätta något.

Lustigt, för under tisdagen hade det gått exakt två veckor – plus en dag – sedan jag kom tillbaka från jobbet efter tre veckors sommarsemester. Men till skillnad från de 274 tyska kontorsarbetarna (jag förutsätter att de var tyska) så kände jag mig väldigt lite kreativ.

Jag upplevde till och med att det var svårt att hitta inspiration för att skriva ett kåseri.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.