Hoppa till huvudinnehållet

Två guld i hemma-SM: ”Mycket nöjd”

Publicerad:
 Robert Drottz, I 2, tog två guld när SM avgjordes på hemmaplan i Sörmon.
Robert Drottz, I 2, tog två guld när SM avgjordes på hemmaplan i Sörmon. Foto: Helena Karlsson

Arrangerande I2 tog två guld och ett silver när SM i springskytte med pistol avgjordes i Sörmon utanför Karlstad under helgen.

Robert Drottz vann H35 på mästerskapets bästa totaltid. Drottz grundlade segern med snabb löpning på den sex kilometer långa banan och sköt 27 träffar av 30 möjliga.

– Jag är mycket nöjd med segern då jag hade en del problem med utrustningen under loppet, säger Robert Drottz i ett pressmeddelande.

Klubbkamraten Lars-Olof Gävert sprang snabbt, men några kostsamma bommar på slutet gjorde att han missade medalj och slutade fyra.

Drottz överst på prispallen.
Drottz överst på prispallen.

Det andra guldet kom i lagtävlingen, där I2 försvarade titeln från i fjol och toppade före Stockholmspolisen. Laget bestod av Robert Drottz, Lars Palmgren och Lars Persson.

Mästerskapet avslutades med stafett där I2 tidigare tagit sju raka guld. Denna gång bröts dock sviten. Laget med Drottz, Gävert och Persson var dock först i mål, men fick efteråt en minuts tidstillägg för ett regelfel på skjutvallen och Stockholmspolisen kunde passera och vinna med 18 sekunder.

I D21 hamnade Katarina Carlsson på fjärde plats efter 26 träffar.

Totalt hade tävlingen cirka 70 startande från över 20 klubbar.

Artikeltaggar

SkytteSpringskytte-SM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.