Hoppa till huvudinnehållet

Jessica Karlsson nära segern på Skaftö: ”Klart man vill vinna”

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Jessica Karlsson var med i tätstriden hela slutdagen på Skaftö och slutade trea.
Jessica Karlsson var med i tätstriden hela slutdagen på Skaftö och slutade trea. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Jessica Karlsson från Säffle har spelat bra golf under en längre tid.

När damernas Europatour avgjordes på Skaftö var hon länge med i tätstriden och till slut blev det en delad tredjeplats.

– Jag är inte så besviken men det är klart att man vill vinna, säger hon.

Med sitt 64-varv under lördagen skaffade sig Jessica Karlsson ett slagläge inför den sista dagens spel i Europatourtävlingen på Skaftö.

Och den sista dagens spel bjöd på stor dramatik där många spelare hade chansen på slutsegern. En var Jessica Karlsson som inledde starkt med tre birdies på de nio första hålen och ett tag var hon var uppe i delad ledning.

Det kom dock två bogeys på hål tio och 15, men på hål 16 ramlade det i en birdie på nytt. På det 18:e hålet hade Jessica en putt från distans som var helt rätt i linje men den var lite för lös och stannade kort före hål.

Hade den gått i så hade Jessica blivit delad tvåa med Lisa Pettersson som gick i samma boll. Dessutom hade hon en putt i hålkanten och ur på hål 17.

– Jag är inte så besviken men det är klart att man vill vinna. Den första dagen var det lite rock’n roll-golf med både eagle och dubbelbogey men sedan har spelet varit stabilare. Den sista dagen var det ganska tuffa förhållanden med en svårberäknad vind, säger Jessica Karlsson.

Ingen resultatkoll

Själv hade hon dålig koll på den dramatik som utspelade sig på Skaftö golfklubb.

– Den första resultattavlan som jag såg var först på hål 13 och innan dess hade jag ingen koll alls på toppstriden. Vid hål 13 såg jag att jag var i delad ledning och det trodde jag inte. Nästa tavla kom först på hål 18.

Jessica har spelat golf på en hög nivå under en längre tid nu.

– Jag mår bra utanför banan och är tillfreds med livet generellt och det hjälper till på banan. Jag har tränat mycket under lång tid och nu ger det resultat vilket är skönt. Det har lossnat i puttningen och det var varit min akilleshäl tidigare.

Fenomenalt avgörande

Det såg ut som att det skulle bli särspel mellan Lisa Pettersson och Linn Grant, men en fenomenal avslutning av Grant gav henne segern utan extrahål.

Först gjorde Grant en birdie på hål 17 och på det 18:e hålet var hon aggressiv. På en par 4-hål slog hon en lång drive genvägen i ett hål med dogleg, det vill säga att det svänger, och landade i greenbunkern.

Från bunkern slog hon bollen någon decimeter från hål och när hon satte den enkla birdieputten var totalsegern klar.

– Det är alltid speciellt att vinna, men i dag känns det ännu mer. Det var mycket upp och ner. Min energi var ganska låg och huvudet var inte riktigt med. Men det löste sig ändå, sa Grant till SVT.

Artikeltaggar

GolfJessica Karlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.