Nästa gång köper jag färdigmonterat

Krönikor
PUBLICERAD:
Hur svårt kan det vara att montera en byrå inköpt på det stora byggvaruhuset?
För svårt för undertecknad som är född med tummen mitt i handen.

Jag blev skeptisk redan när jag hämtade ut de två kartongerna vid utlämningsdisken. De var nästan helt platta, men vägde bly. Det blev inte bättre av att jag sträckte ryggen när jag bar in dem till lägenheten.

Jag öppnade inte kartongerna på flera dagar då jag insåg att det skulle behövas en ledig dag för att jag skulle ge mig i kast med monteringen.

Mina farhågor såg ut att infrias. Plastpåsen med skruvar, trä- och plastpluggar innehöll minst 100 delar. Bara den första illustrationen, av totalt 20, innehöll 18 skruvmoment.

Jag klarade av två illustrationer innan jag stötte på problem. Då bläddrade jag fram till slutet av häftet och de tre byrålådorna. Det borde inte vara så svårt. Men två till synes helt identiska bräder var inte lika konstaterade jag efter att en lång stund spytt galla över instruktionsboken.

När väl lådorna stod på golvet hade två timmar passerat. Då insåg jag min begränsning.

Dagen efter ringde jag min händige kompis. När jag inte behövde tänka själv utan bara göra som jag blev tillsagd gick det betydligt bättre – och snabbare. Byrån var färdigmonterad på en dryg timme.

Då hade min händige kompis dessutom monterat om två av lådorna. De visade sig nämligen vara skeva vid första försöket.

Nästa gång köper jag färdigmonterat eller ber om hjälp från början.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.