Hoppa till huvudinnehållet

Ordinarie föraren tar ett brejk – då gör värmlänningen EM-comeback

Publicerad:
Peter Hedström får åter dra på sig tävlingsoverallen då han kommer köra EM-deltävlingen i Riga.
Peter Hedström får åter dra på sig tävlingsoverallen då han kommer köra EM-deltävlingen i Riga. Foto: Hedström Motorsport

Den senaste tiden har han mer ägnat sig åt rollen som teamchef än varit chaufför själv.

Men under EM-deltävlingen i lettiska Riga om två veckor gör Peter Hedström comeback bakom ratten.

Anledningen är att upplänningen Anders Michalak, ordinarie förare i Hedström Motorsport, väljer att avstå tävlingen i Lettland.

För efter en svag EM-tävling i norska Hell har Michalak för långt upp till prispallen i EM, därför väljer han att satsa allt på EM-finalen i Belgien på Spa-Francorchamps.

Men till start i Riga kommer alltså Hedström Motorsport ändå, och det blir alltså Peter Hedström själv som kör då teamet bara har en bil till start i Riga – och värmlänningen därmed bara kan koncentrera sig enkom på att köra.

– Det var ett ypperligt tillfälle, allt var bokat å klart, så det var bara att hoppa på, säger Peter Hedström i ett pressmeddelande.

Ny pallplats väntar?

Riga är en bana han trivs på, 2016 var han nära en pallplats men blev vänd mot slutet och hamnade som femma.

Men både 2019 och 2021 fick värmlänningen avsluta tävlingshelgen i Riga med att spruta bubbel från pallen.

– Jag har alltid kört fort i Riga, ifjol gjorde jag ett EM-inhopp och slutade på pallen, det är en bana som nog passar mig och det har alltid stämt för mig här.

Startfältet i EM-klassen består av 18 bilar i Riga, men Hedström och EM-ledande Anton Marklund är de två enda svenskarna.

Artikeltaggar

Peter HedströmRallycrossRallycross-EM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.