Hoppa till huvudinnehållet

Problem hos flera fastigheter efter rejält regn

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwt.se
Regn har skapat problem hos flera fastighetsägare i Degerfors.
Regn har skapat problem hos flera fastighetsägare i Degerfors. Foto: Sofia Tanaka/TT

Det regnar ordentligt i Degerfors. Räddningstjänstens styrka på orten har fått hantera flera larm om översvämmade källare den senaste timmen.

Det första larmet kom 18.06. Där hade en fastighet i Degerfors drabbats av översvämning i källare av vatten som kommit utifrån och från golvbrunnar. 18.17 kom nästa larm från Degerfors om vattenskada i byggnad. Därefter kom ett larm 18.32 om samma problem.

Problemet ligger centralt i dagvattensystemet i Degerfors berättar en operatör hos SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

– Vattnet trycks upp i fastigheterna. När det regnar mycket orkar inte dagvattensystemet med. Räddningstjänsten har en lista på fastigheter som de betar av. Jag tror att vi har varit ute på fyra adresser, säger operatören.

Vid 19-tiden hade ytterligare två larm om vattenskador i byggnader i Degerfors kommit in.

Vid 22-tiden var räddningstjänsten fortfarande ute på två adresser och arbetade med vattenskador i byggnader. Det är okänt hur omfattande skadorna på de drabbade byggnaderna är.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDegerforsSOS AlarmÖversvämningar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.