Hoppa till huvudinnehållet

Notan för crêpesen blev 350 000 kronor: ”En bra investering”

Publicerad:
Tareq Taylors tv-inspelning i fredags lockade storpublik till Inre hamn.
Tareq Taylors tv-inspelning i fredags lockade storpublik till Inre hamn. Foto: Tommy Andersson

I fredags lagade den kände tv-kocken Tareq Taylor crêpes i Inre hamn. Notan blev 350 000 kronor för Karlstads kommun.

– En bra investering, säger turismchef Maria Westin.

Det är P4 Värmland som granskat kostnaden för kommunen. I ett radioinslag på torsdagsmorgonen berättade kanalen att notan för matlagningen landade på 350 000 kronor.

– Det stämmer. Det är en produktion där det ska spelas in ett tv-avsnitt i två omgångar. Så summan gäller båda besöken, säger Maria Westin, apropå att Tareq Taylor kommer tillbaka till Karlstad senare i höst för ytterligare en inspelningsdag.

Maria Westin är turismchef i Karlstads kommun. Här står hon till vänster i bild, bredvid Visit Värmlands vd Mia Landin vid Besöksnäringsdagarna på Karlstad CCC för några år sedan.
Maria Westin är turismchef i Karlstads kommun. Här står hon till vänster i bild, bredvid Visit Värmlands vd Mia Landin vid Besöksnäringsdagarna på Karlstad CCC för några år sedan. Foto: Helena Karlsson
Tareq Taylor bjöd på crepes när han lagade mat för tv-publiken: ”Så lyxigt”

Är 350 000 kronor väl investerade pengar?

– Ja, vi har bedömt det så. Vi jobbar med olika målgrupper när det gäller Karlstad som besöksdestination. Matintresse är något som ökar och där tycker vi att Tareq är en bra och stark profil. I Sverige, men även i Norge. Så vi tycker att det är en bra investering.

När Karlstads kommun skickade pressmeddelande om att ett avsnitt av tv-programmet ”Tareq Taylor's Nordic Cookery” skulle spelas in i Inre hamn sades det att programmet visas i över 100 länder. Men P4 Värmlands granskning visar att det inte alls är klart än.

Att tv-serien där Tareq Taylor lagar crêpes i Karlstad ännu inte sålts till så många länder oroar inte kommunen.
Att tv-serien där Tareq Taylor lagar crêpes i Karlstad ännu inte sålts till så många länder oroar inte kommunen. Foto: Tommy Andersson

– Vi känner oss inte oroliga. För det första är vi mest intresserade av den svenska och norska marknaden. Vi vet att de flesta gästerna kommer därifrån. Sedan är det förstås en bonus om det visas bredare internationellt.

– Vi har pratat med produktionsbolaget. Det är en målsättning de har med 100 länder och de brukar nå det. Men eftersom de är inte färdiga med produktionen än är det heller inte klart hur många länder det visas. Men vi är som sagt inte oroliga.

Förutom att tv-inspelningen i Inre hamn i fredags uppmärksammades i lokala medier fylldes också flödena i sociala medier med inlägg där folk sökt sig till inspelningen för att ta selfie-bilder med Tareq Taylor.

Att så många nyfikna kom till tv-inspelningen var en ren bonuseffekt, enligt Maria Westin.
Att så många nyfikna kom till tv-inspelningen var en ren bonuseffekt, enligt Maria Westin. Foto: Tommy Andersson

– Det hade vi inte alls räknat med. Det var en ren bonuseffekt, säger Maria Westin.

– När vår pressinbjudan gick ut så lade ju bland annat ni på VF ut det och folk kom dit. Det var en positiv effekt. Tareq är i ropet. Han är folkkär. Folk gillar honom och det stärker vårat varumärke tycker vi.

Tareq Taylor spelar in matlagningsprogram i Karlstad

Kan ni räkna på den effekten?

– Ja, det kommer vi göra. Men det är först när tv-programmet visas vi kan göra det. Vi kommer också få material med bilder och filmklipp som visar att Tareq Taykor varit här, som vi kan sprida i våra kanaler.

Artikeltaggar

BesöksnäringKarlstads kommunMaria WestinMarknadsföringTurism

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.