Hoppa till huvudinnehållet

Valsarnas nya superduo vann allt: ”Jag kan inte sluta le”

Publicerad:
Det var en upprymd Tomas H Jonasson efter comebacken i Valsarna som var en succé.
Det var en upprymd Tomas H Jonasson efter comebacken i Valsarna som var en succé. Foto: Olle Persson

I lördags körde de ett träningspass tillsammans och på onsdagskvällen grundlade duon Tomas H Jonasson och Antonio Lindbäck Valsarnas seger tillsammans.

Jonasson berättar också om hur han följt spekulationerna kring hans frånvaro.

– Jag har egenskapen att inte ta saker personligt, ler han.

De är två av svensk speedways mest meriterade förare men trots många år i sporten har de aldrig kört tillsammans.

Innan onsdagskvällen på Tallhult.

Kemin var omedelbar och duon satte tonen redan i första heatet genom att ta en femetta. På det spåret fortsatte duon resten av kvällen för i heat sex var det dags för en ny femetta och likadant i heat åtta.

– Det var kul att köra ihop. Vi har samma åkstil och klickar fruktansvärt bra på banan, en fröjd att köra ihop, säger Antonio Lindbäck och fortsätter:

– Ha en sån förare med den kontrollen på cykeln och den åkningen som han gör, det är skönt att ha med sig i par. Då kan jag göra mitt jobb och veta att han gör sitt, man behöver inte tänka så mycket.

Tävlingen var den första i allsvenskan för Jonasson på flera månader. Men någon ringrost gick inte att se hos honom.

Jonasson tog två heatsegrar och två andraplatser bakom Lindbäck. I heat tolv delade de på sig men Jonasson kunde ändå ta kommandot tidigt och höll Gustav Grahn bakom sig.

– Jag är superglad att det blev en bra första tävling. Jag vet mycket väl när man varit borta ett tag, man är väldigt nervös. Så duktig som han är, riktigt kul att se, säger Lindbäck.

Nu går Valsarna för att vinna allt.

– Att han knöt ihop det visar vilken förare han är, nu går vi för att vinna allt, det är mentaliteten vi har.

Efter matchen var det en upprymd ”THJ” som hade svårt att sätta ord på känslorna.

– Jag känner att det var ett rent nöje att vara tillbaka. Inte bara på Tallhult utan på cykeln och känna hur kul det är att köra speedway. Ny parkompis som jag aldrig kört med. Vi har så lika körstil och det gör att det blir tre stycken femettor, vi vet var vi har varandra. Och kan gå igenom hela heatet på en minut, säger han.

Jonasson hade svårt att hitta ord kring sin glädje över att vara tillbaka.
Jonasson hade svårt att hitta ord kring sin glädje över att vara tillbaka. Foto: Olle Persson

Comebacken var omtumlade för honom på flera sätt och han var noga med att påpeka att det gäller att hålla fötterna på jorden.

– De här dopaminkickarna man får av att köra, de tar lätt överhand. Så det handlar om att hålla sig balanserad. Men jag har fått rätt hjälp så det ska inte vara några bekymmer.

En viktig nyckel i hans väg mot comeback har dels varit att rehabilitera sin axelskada det andra var att undvika sociala medier.

Han är dock varse om att det spekulerats rejält i frånvaron.

– Jag har inte berättat om det, men jag har haft en bristning i ett fäste i axeln där det skulle ha tagit tre månader att komma tillbaka. Det har varit alla möjliga historier om var jag var någonstans, jag tycker det är väldigt kul, ler han och fortsätter:

– Jag har egenskapen att inte ta så mycket personligt och har inte varit inne på sociala medier alls. Jag har lagt upp en bild på Instagram och sen stängt ner appen direkt. Det är hjälpt mig att hitta lugn och fokusera på att komma tillbaka. Det mentala har jag jobbat mycket på också och har lärt mig väldigt mycket.

Nu kommer ni får köra vidare ett tag till.

– Det känns fantastisk, jag kan inte sluta le. Det var behövligt att ha ett starkt lag i den här matchen för oss, säger han efter att Valsarna vunnit med 57–33 inför 801 åskådare.

Artikeltaggar

Antonio LindbäckSpeedwayTomas H JonassonValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.