Hoppa till huvudinnehållet

Två män svårt misshandlade – vill ej medverka i utredning

Publicerad:
ARKIVBILD.
ARKIVBILD. Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har under natten sökt vård för svåra skador som poliser misstänker är resultatet av grov misshandel, men ingen av männen vill medverka i en utredning.

Innan de båda männen – som är i 20-årsåldern – skrev ut sig från akuten försökte polisen bilda sig en uppfattning av vad som hänt.

– Ingen av dem vill medverka men båda har blivit ordentligt misshandlade, säger Ola Olsson, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen.

Polisen utgår från att de båda blivit misshandlade.

– Det är uppenbart att de varit i bråk med andra personer, att någon har tillfogat dem de här skadorna, de har så att säga inte gjort det själva, men det är svårt att veta hur det gått till, säger Ola Olsson.

Att två målsäganden inte vill medverka i en utredning som rör ett brott mot dem själva gör ärendet svårutrett.

– Ja, det blir svårt utredningsvägen om det inte finns vittnen eller andra i utredningen som hjälper till, men visst försvårar det avsevärt, säger Ola Olsson.

Polisen rubricerar båda fallen som grov misshandel.

– De har självmant lämnat sjukhuset men sjukvårdens uppfattning var att de borde varit kvar lite längre, säger Ola Olsson.

De båda männen är kända för polisen sedan tidigare.

– Ja, vi har haft ganska mycket med dem båda att göra, säger Ola Olsson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusOla Olsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.