Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningar tävlar i nya säsongen av ”Lego masters”: ”Häftigt äventyr”

Publicerad:
Deltagarna i den nya säsongen av ”Lego masters”.
Deltagarna i den nya säsongen av ”Lego masters”. Foto: Jakob Dahöström

Två värmlänningar tävlar i den kommande säsongen av ”Lego masters” på TV4. Dessutom dyker Stefan och sonen Melwin Holm upp.

– Det har varit mycket skratt och glädje, men även svett, stress och slit, säger Peter Röhr från Kil.

Peter Röhr, 32, uppväxt i Sunne men bosatt i Kil och Emma Friman, 34, bosatt i Vålberg är värmlänningarna som tävlar i den nya säsongen, som programleds av Mauri Hermundsson.

– Jag är med för att jag älskar lego. Jag har byggt aktivt sedan ungefär åtta år tillbaka då jag fann ett community, Swebrick, och upptäckte att det fanns en stor grupp med andra vuxna som delade ens intresse, säger Emma Friman till VF.

De senaste åren har hon ställt ut sina byggen.

– I år kände jag att det var läge att söka och testa om man har vad som krävs för att tävla i legobygge.

”Kul och lite konstigt”

Peter Röhr beskriver tv-inspelningen som ”ett häftigt äventyr”.

– Det är något man bara får vara med om en gång i livet. Det har varit mycket skratt och glädje, men även svett, stress och slit. Det bästa är att man har fått vänner för livet, ja rentav av en ”legofamilj”. Det kommer bli väldigt kul, och lite konstigt, att få följa det på tv.

Den här gången gästas serien av ett flertal kända ansikten, däribland Stefan och Melwin Holm. Även namn som David Sundin, Pia Johansson, Tommy Körberg och Sean Banan dyker upp under seriens gång.

”Lego masters” har premiär den 20 augusti på TV4.

Peter Röhr (till vänster) från Kil tävlar med Jonas Karlsson från Skärblacka.
Peter Röhr (till vänster) från Kil tävlar med Jonas Karlsson från Skärblacka. Foto: Jakob Dahlström
Emma Friman är uppväxt i Gästrikland men bor numer i Vålberg. I ”Lego masters” tävlar hon med Andreas Lenander från Täby.
Emma Friman är uppväxt i Gästrikland men bor numer i Vålberg. I ”Lego masters” tävlar hon med Andreas Lenander från Täby. Foto: Jakob Dahlström

Artikeltaggar

KilNöje/KulturVålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.