Insändare: Många fartsyndare i Karlstad

Insändare
PUBLICERAD:
Fartbegränsningen finns till för att skydda människor, påpekar insändarskribenten.
Foto: Emil Langvad/TT
Finns de största ”kriminella gängen” på våra vägar och gator?

Sundstavägen liksom flera andra gator, till exempel Råtorpsvägen, används dagligen av ett stort antal fordonsförare, som konsekvent och regelbundet bryter mot den svenska trafiklagstiftningen. Vad är det för fel på förarna?

Alla våra vägar och gator har trafikmärken, många av dessa är förbudstavlor. Är det så enkelt att förarna inte ser eller vill se dessa tavlor?

Eller är det så att man bara struntar i dem?

Eller vill man inte ta åt sig att de är förbudstavlor, vilket innebär att högre hastighet än vad som står på tavlan är ett trafikbrott enligt gällande förordning. Hastigheter över den tillåtna kan medföra böter, indraget körkort eller rättegång. som kan leda till fängelsestraff.

Vet man inte att fartbegränsningen är till för att skydda människor, människor som av olika anledningar vistas i trafiken och med lika rätt att få vara där.

Det är oerhört frustrerande att se fordonsförare alla kategorier, somliga med firmanamn eller kommunnamn angivna på fordonen (för att inte tala om bussar), som dagligen kör för fort på exempelvis Sundstavägen. Där tillåten hastighet är 30, 40 eller 50 kilometer i timmen. Var finns arbetsgivaransvaret?

När 26 av 28 fordon under en tid av 8 min körs för fort på 30-sträckan så är det något som är galet hos dess förare. De två lagenliga var dels en kvinnlig bilist, dels buss 3. Alla övriga fick farttavlan att visa rött. ”Bäst” var en ålderstigen Porsche, som fick tavlan att visa 68.

Erve

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.