Hoppa till huvudinnehållet

Kross av Karlstad IBF mot GS86 i första träningsmatchen

Publicerad:
Karlstad IBF vann sin första träningsmatch för försäsongen.
Karlstad IBF vann sin första träningsmatch för försäsongen. Foto: Tommy Andersson

Karlstad IBF inledde sitt träningsmatchande under lördagen, när man ställdes mot GS86 på hemmaplan. 8–2 blev slutresultatet till KIBF:s favör, men resultatet la man inte något fokus på.

– Vi fick träna på det vi ville träna på, säger tränare Mattias Karlsson.

Efter den brutalt tunga säsongsavslutningen i våras var Karlstad IBF:s damer tillbaka i matchspel under lördagen, när man tog emot GS86 från Forshaga i en träningsmatch.

– Det gick relativt bra. Vi fick träna på det vi ville träna på. Ibland gick det som vi ville och ibland inte, det blev något mål bakåt. Men det viktigaste är att vi tränar på det vi ska, säger tränare Mattias Karlsson och fortsätter:

– Vi fick jobba med högt försvarsspel och att sitta ihop. Även ”one-touch-spel” för att få upp bolltempot.

Seger blev det med 8–2. Totalt oviktigt för Karlsson.

– Det hade kunnat vara 15–10, det spelar ingen roll. Det viktiga var att vi fick träna mot ett annat motstånd än oss själva och jag tror att GS86 tyckte det var bra att möta ett tufft motstånd också.

Den 20 augusti spelar Karlstad sin nästa träningsmatch, hemma mot Partille.

Artikeltaggar

GS 86InnebandyKarlstad IBF DamMattias KarlssonSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.