Hoppa till huvudinnehållet

DIF-tränaren kritisk mot första målet: ”Blir matchavgörande till slut”

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Andreas Holmberg grämde sig över Christoffer Nymans 1–0-mål (bilden).
Andreas Holmberg grämde sig över Christoffer Nymans 1–0-mål (bilden). Foto: Axel Boberg

Christoffer Nymans 1–0 blev till slut det matchavgörande målet.

– Jag är väldigt kritisk till hur det gick till, säger tränaren Andreas Holmberg på presskonferensen.

Nymans ledningsmål kom i 33:e minuten.

Erik Lindells inspel från högerkanten letade sig fram till Jonathan Levi, som tog någon meter framåt och spelade loss framstörtande högerbacken Godswill Ekpolo i djupled.

Ekpolo slog in bollen på första tillslaget och tre Degerforsspelare i eget straffområde hjälpte inte. Christoffer Nyman nådde högst och nickade in bollen.

– Vi hade lägen vi behöver sätta dit för att vinna såna här matcher. I stället gjorde dom 1–0 på en omställning som jag är väldigt kritisk till hur den gick till, säger Andreas Holmberg.

Degerforstränaren utvecklar:

– Vi tog offensiva felbeslut, behövde få stopp på kontringen och även hur vi försvarade egen box. Hur vi hanterade Nyman, han var ensam. Vi ska äga det straffområdet.

Degerfors hade, som konstaterat, fler kvalificerade målchanser än Norrköping innan hemmalaget punkterade matchen i 90:e minuten.

– I slutändan handlar det om att vara effektiv. Det är där du avgör matchen. Där var Norrköping bättre och dom vann.

Hur är det att sitta här med noll poäng efter chanserna ni skapade?

– Tråkigt naturligtvis, jättetråkigt. Samtidigt tycker jag inte bara man ska säga att det är... Någonstans var det en kvalitetsfråga som gjorde att vi förlorade. Kvalité i vissa situationer, säger Holmberg.

– Vi kan inte bara blunda och tycka att vi gjorde en jättebra bortamatch och såna saker. Vi förlorade med 2–0 och det var efter en del misstag och en del oskärpa i olika situationer. Det är något vi behöver titta på.

Spontana tankar på hur ni slipar rätt det här?

– Det handlar om att fortsätta jobba med noggrannhet. Vi kommer gå igenom video och analysera, men det går inte att vara oskärpt en sekund i allsvenskan. Det är en sak som är säker.

– Mål påverkar väldigt mycket, det bara är så, och det där målet som blev emot oss i slutet av första halvlek blev till slut matchavgörande.

Holmberg återkom till ovan nämnda detaljer på presskonferensen och menar att de även är nyckeln för att klättra i tabellen.

– Tittar man på det i dag så är det ju att sätta dit målchanserna. Vi behöver göra mål och kan inte släppa in så enkla mål, samtidigt som jag inte vill ta ifrån en Norrköping en fin omställning.

Läs också

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollPlatinumcars arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.