Hoppa till huvudinnehållet

Kalasstart för Pia Gund i finalen av Crossfit Games: ”En helt fantastisk dag”

Publicerad:
En nöjd Pia Gund efter första dagen av finalen i Crossfit Games.
En nöjd Pia Gund efter första dagen av finalen i Crossfit Games.

Pia Gund, Crossfit Mejeriet fick en kalasstart när Crossfit Games inleddes i Madison, Wisconsin.

Torsdagens tre event innebar två segrar och en tredjeplats för Gund, som också svarade för rena utklassningen i dagens tredje event, där hon var fyra minuter före tvåan.

– Det var en häftig syn att se Pia ensam mitt i banan och med de övriga nio finalisterna trettio meter bakom, säger coachen Erik Nordlöf, som var mer än nöjd efter Pias ”kross” som han uttryckte det.

Pia Gund var favorit i klassen Women 65+ efter sin övertygande seger i semifinalen för en månad sedan. Och hon motsvarade förväntningarna med råge. Grenarna i de tre eventen, bortsett från löpningen, hanterade hon alla med stort självförtroende.

– En helt fantastisk dag, summerade Pia, och jag har inte ont någonstans i kroppen.

Löpningen som ingick i andra eventet var dock en pärs. Nära 35 graders värme och stekande sol under nära tre kilometer Pia hann med, trots kramp i framsidan av låret.

– Men det var stor skillnad mot i fjol då jag fick en bristning i baksidan vänster lår. Nu kunde jag ta mig i mål och blev trea och krampen har släppt.

På grund av ett omfattande regn på onsdagen kom programmet för Women 65+ att bli komprimerat med bara en dryg halv timmas vila mellan de olika eventen.

– Men det spelade ingen roll för Pia, säger Erik Nordlöf, och hon visade verkligen hur allround hon är och genomförde flera grenar utan problem och med bra tempo, medan hennes medtävlare hade stora problem i flera av dem.

En stor överraskning i tävlingen är Pias bästa finalvän nederländskan, 72 åriga Jocke Dikhoff, som tog en överraskande tredjeplats i dagens sista event. I finalfältet är det sju amerikanskor, en fransyska, Jocke Dikhoff och Pia Gund.

Det är femte gången som Pia Gund är i final i Crossfit Games, detta inofficiella VM, och hon har tidigare haft placeringarna 5,4,5,4.

Nu siktar hon på pallen och närmast väntar två event på fredag innan tävlingen slutligen avgörs på lördag med två avslutande event.

Artikeltaggar

Crossfit

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.