Insändare: Så kan Torsbybornas elräkningar minska

Insändare
PUBLICERAD:
Moderaterna i Torsby vill arbeta för att kommunen ska ingå i ett annat elområde.
Foto: Johan Nilsson/TT
I Torsby kommun förbrukar invånarna endast en tredjedel av den el som produceras i kommunen. Dessutom räknas kommunen som ett inre stödområde. Trots detta klassas Torsby fortfarande som del av elområde 3, och det innebär att Torsbys invånare tvingas betala samma elpriser som kommuner med stor elbrist.

Även i den nyligen framtagna utredningen för elområdenas revidering är Torsby hopklumpad med större kommuner med elbrist.

Torsby Moderaterna finner detta orättvis, och anser att det vore mer ändamålsenligt att Torsby kommun ingick i elområde 2 tillsammans med andra glesbygdsområden med elöverskott. Det skulle lösa tre problem.

Dels skulle systemet bli mer rättvist. Dels skulle det synliggöra Torsby som glesbygdskommun med de utmaningar det innebär. Dessutom skulle elräkningarna för kommuninvånare minska, vilket vore välbehövligt.

Vi Torsby Moderater kommer därför aktivt arbeta för att Torsby kommun skall ingå i elområde 2, och hoppas att vi får ert stöd för att kunna driva denna fråga.

Ronnie Walfridsson och Håkan Bengtsson

Moderaterna Torsby

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.