Insändare: Helgknarkarna göder gängkriminaliteten

Insändare
PUBLICERAD:
Helgknarkarna bär en del av skulden till den ökade gängkriminaliteten, anser insändarskribenten.
Foto: Robin Haldert / TT
Det talas och skrivs många ord om gängen och deras skjutningar.

Man påstår att politiken, domstolarna, polisen, skolan, socialtjänsten och jag vet inte vad, behöver trappa upp sina insatser om gängkulturen skall stävjas. Det talas sällan om varför gängen existerar och varför dom beskjuter varandra så att kulorna viner om öronen också på oss andra.

Jag har ett förslag som inte riktar sig till myndigheterna utan till dom svenskar som föder gängkulturen med pengar. Det vill säga den enskilde helgdagsknarkaren, den som tar sig ett pulverrus i veckan eller per månad i samband med lön eller till storhelger. Trappa ner!

Eller ännu hellre: ge f-n i knarket i några år så garanterar jag att dina barn och/eller barnbarn slipper växa upp i ett samhälle där kulorna när som helst kan börja vina kring deras öron. Det är du som betalar gängkulturen och dess miljardomsättning. Det är väl ingen politiker eller myndighetsperson längre som tror, hoppas jag, att dom där vraken vi kunde skymta vid mörkrets inbrott redan för många år sedan har ekonomiska medel att hålla liv i gängkulturen.

Nej, det är du, knarktorsken med fast inkomst, som föder gängvåldet. Det är ni helgdagsknarkare i miljardligan som bär skulden tillsammans med dom som håller i vapnen.

Hans Birger

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.