Insändare: Krångligt system straffar patienterna

Insändare
PUBLICERAD:
Systemet för receptförnyelse inom den psykiatriska öppenvården i Karlstad bör ses över, anser insändarskribenten.
Foto: Helena Karlsson
Öppenpsykiatrin i Karlstad är under all kritik!

Min man är diagnostiserad med adhd & högfunktionell autism. Planering, rutiner och struktur är otroligt viktigt för att få hans vardag att fungera i samhället. Trots dagliga samtal till psykiatriska öppenvårdens mottagning, så kommer man inte fram för receptförnyelse. Det är endast läkare på den mottagningen som kan skriva ut mer recept, utan medicinen vänds hans adhd upp och ner, vardagen blir en kamp. Medicinen får honom att fungera.

Som med alla andra psykiska funktionsnedsättningar så syns det inte utanpå att han mår dåligt utan medicin. Hade han haft diabetes hade vilken läkare som helst kunnat skriva ut medicin åt honom. Nu får han gå i flera dagar utan läkarkontakt och medicin, för att öppenpsykiatrin inte förenklar sitt system. Trots att han har varit ute i god tid, men då har vi kommit till nästa problem, man får inte vara ute i alltför god tid, för då godkänns inte receptförnyelsen.

Tar de ens hänsyn till hela patienten eller ser de bara diagnoserna på den mottagningen?

Arg och frustrerad fru

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.