Insändare: Ännu en tuff sommar för oss undersköterskor

Insändare
PUBLICERAD:
Undersköterskor får ingen återhämtning mellan arbetspassen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Arbetssituationen för undersköterskor skulle bli bättre trots semestertider. Men vart tog allt som utlovats vägen?

Det skulle finnas vikarier med delegering på avdelningarna, men nu blev det inte så som vanligt. Personal har sprungit mellan avdelningar för att ge mediciner och ofta har vi fått jobba ensamma med delegering då vikarier inte har detta. Vad händer om något blir fel?

Vi som jobbar är trötta och slitna. Våra pass består av sena kvällar och tidiga morgnar. Kroppen får vila en dag mellan passen – har man tur två dagar... Men på denna korta tid hinner man inte återhämta sig.

Man stressar hela dagarna och det är svårt att koppla av när man kommer hem. Våra kroppar tar mycket stryk. Det som behövs inom vården är mer personal, bättre miljö och arbetsförhållanden samt bättre arbetstider. För att inte tala om lönen. Vi som undersköterskor borde ha bättre löner vi med. Vi gör mycket jobb som sjuksköterskan ska göra, men det syns inte på lönelappen...

Vi vill få ner bemanning med delegering så att vi kan känna en trygghet på jobbet. Som det är nu finns det inget förtroende för vårdyrket.

Undersköterskor

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.