Allt som krävs är 85 miljoner spänn – bara 85 ynka miljoner

Krönikor
PUBLICERAD:
Gorgosaurusen som auktionerades ut i slutet av juli.
Foto: Julia Nikhinson
"ACK om vi bara hade haft 85 miljoner liggandes”, skrev jag till min fru häromsistens. Jag var fylld av glädje, kände ett hoppfullt rus i kroppen.

Om vi bara hade haft 85 miljoner kronor till övers så hade vi troligtvis kunnat buda hem Gorgosaurus-skelettet som auktionerades ut på Sothesby i NYC i slutet av juli.

Men neeeej då, om vi hade haft 85 miljoner så ska de läggas på renoveringar och solceller och framtida pension och gud vet vad.

Absolut inte på något dinosaurieskelett vilket ju är trist för mig. Jag ser ju bara fördelar med att ha en tyrannosaurussläkting som tamburmajor, eller som en fräck liten detalj i matrummet. En detalj som visserligen tar upp hela rummet, men det är väl sak samma med det när det ändå handlar om en dinosaurie?

Men vars den ska stå är väl å andra sidan en mindre fråga i sammanhanget eftersom jag saknar de 85 miljoner som krävs.

Då hade ett rimligare inköp varit den triceratopsskalle som såldes samtidigt. Det hade bara krävts att jag på egen hand sålde vårt gemensamma hem och tog en satans massa sms-lån.

Fotnot: Gorgosaurusen såldes till slut för endast 6 069 500 dollar, det vill säga knappt 61,5 miljoner svenska kronor. Eller som man också kan säga: en spottstyver.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.