Otur kommer alltid i tretal

Krönikor
PUBLICERAD:
Vi har haft en hel del krångel den första halvan av den här sommaren. Man brukar säga att otur alltid kommer i tretal. Jag hoppas därför det stannar vid tre.

Det började med spaljén hemma vid altanen. Vi bytte tak på hela bostadsområdet. När hantverkarna var klara och skulle plocka ner byggställningarna igen, backade de in i ställningen och försköt den. Det krossade spaljén. Hantverkarna har lovat att sätta upp en ny. Spaljén är inte bytt än.

Nästa problem var toaletten i husvagnen. En natt när det åskregnade, blev jag kissnödig och kände inte för att bli dyblöt den korta bitet till servicehuset. I stället använde jag vår förbränningstoa.När jag tryckte på spolknappen hände ingenting mer än att en varningslampa började blinka. Killen som hjälper oss med toaletten har semester och den är lika trasig i dag. För att slippa kisslukten i flera veckor, tömde jag toan och gjorde rent den.

Det sista/senaste oflytet var bilen. När jag hämtade pizza en vecka innan semestern vägrade fläkten i kupén att stänga av sig, inte ens om jag stängde av bilen och tog ur nyckeln.För att spara på batteriet kopplade jag bort pluspolen. Därför stod bilen olåst hela helgen.Måndagen efter lämnade jag in bilen till verkstaden. Den lagades samma dag.