Hoppa till huvudinnehållet

VM-brons till Sverige och Palovaara: ”Riktigt, riktigt fränt”

Publicerad:
Värmlänningen Victor Palovaara vann brons i lag-VM med Sverige.
Värmlänningen Victor Palovaara vann brons i lag-VM med Sverige. Foto: Peter Bäcker

Sverige med Victor Palovaara tog brons på lag-VM.

– Jag är jätteglad över att få vara med och få erfarenheten, se och lära. Nästa år är målet att vara en av dom som åker och tar medalj, säger värmlänningen.

Sverige till final i lag-VM – men inget heat för värmlänningen

Lördagskvällens final på lag-VM i Vojens, Danmark, blev minst sagt en tät historia och Sveriges lag bestod av Fredrik Lindgren, Oliver Berntzon och Victor Palovaara.

Precis som i semin körde Lindgren och Berntzon samtliga heat medan Palovaara inte fick någon start i en VM-final som slutade med brons för Sverige.

Storbritannien vann grundomgången medan Sverige och Australien gjorde upp om den andra finalplatsen och där var Australien starkast. Australien vann till slut VM-guld efter seger mot Storbritannien i ett finalheat.

– Roligt med en VM-medalj även om jag inte hjälpte till på banan. Men jag fick vara med och vara delaktig och hjälpa till i depån i alla fall, säger Victor Palovaara och fortsätter:

– Jag är jätteglad över att få vara med och få erfarenheten, se och lära. Nästa år är målet att vara en av dom som åker och tar medalj.

”Något att vara stolt över”

Bronset är Palovaaras första VM-medalj på seniornivå.

– Det är riktigt, riktigt fränt. Det är något att vara stolt över när man blir gammal, konstaterar den 28-årige värmlänningen.

Något storslaget firande verkar det dock inte bli den närmsta tiden.

– Nu blir det bil hela natten för att ta sig hem och så är det match igen på tisdag med Rospiggarna i elitserien. På onsdag är det match i Hagfors med Valsarna.

Artikeltaggar

SpeedwayValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.