Vill du njuta av solen i Teaterparken?

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
I Karlstads parker får man passa sig för robotarna.
Foto: Johan Nilsson/TT
Där solar gräsklipparna och de klipper dig med om du har otur.

Man kan tro att de ska stanna så där en meter innan det rakar av dig benhåret men det gör de inte. Istället provkör de en gång extra för att se ifall du ändå inte är en kotte. Och rätt var det är, så är de helt plötsligt tre som tillsammans attackerar från alla håll och kanter.

Jag prövade att knalla bort en bra bit men tydligen sträcker sig reviret långt längre än man tror likt en annan vargstam. Det var heller ingen idé att sätta sig på bänken för den ska in under, de är dessutom helt orädda för vatten, de slickar kanten.

Enligt kommunen ska de klippa gräset där eftersom de är tysta, så att du kan lyssna på älven istället. Men ligger man där och blundar är det enda man väntar på att bli påhoppad av en tystlåten mördarmaskin, så lugnt är det fan heller.

Tydligen har det uppkommit ett problem med att folk stänger av dem. Inte så konstigt när de från ingenstans kommer och kör över din picknick. Enligt utsago ska de klippa varje måndag.

Mitt förslag är att låta dem klippa varannan måndag och om det är fint väder så får de väl klippa en annan dag. Men det bästa vore väl om en avlönad människa gjorde jobbet.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.