Hoppa till huvudinnehållet

Idrottsdag i Råda – och Dolly Style i Hagfors

Publicerad:
Rådadagen brukar vanligtvis locka massor med folk och inte minst hemvändare av olika slag.
Rådadagen brukar vanligtvis locka massor med folk och inte minst hemvändare av olika slag. Foto: Sanna Stark

Triathlon, fotboll och underhållning i Råda, samt familjedag med Dolly Style i Blinkenbergsparken.

Helgen blir full av aktiviteter i Hagfors.

Den traditionsenliga Rådadagen gör comeback, liksom det mesta annat har också den här hemvändardagen i slutet på juli haft uppehåll de två senaste somrarna på grund av coronapandemin.

– Det har varit uppehåll någon gång tidigare också på grund av något jag inte riktigt kommer ihåg nu, men jag bedömer att det är 25:e gången vi har det här, säger Urban Gustavsson, kanslist i Råda IK som står för arrangemanget.

Förutom triathlon och fotboll i olika former bjuds besökarna på hoppborg och underhållning av Pajaspatrullen. Det serveras kolbullar, det blir bingo och ponnyridning, samt försäljning av olika slag.

Och godisregn.

– Så kommer även Rådatåget göra turer runt här med folk, och vi kommer ha lite loppis.

Dolly Style, främst kända från sina framträdanden i Melodifestivalen, äntrar Blinkenbergsparkens scen på söndagen.
Dolly Style, främst kända från sina framträdanden i Melodifestivalen, äntrar Blinkenbergsparkens scen på söndagen. Foto: Foto: Claudio Bresciani / TT

Det är lördagen det. På söndagen är det Blinkenbergsparken i Hagfors som gäller. Då anordnar Hagfors kommun en familjedag med magishow av Simon Söderqvist som följs av ett uppträdande av Dolly Style. Mellan scenunderhållningen finns det även hoppborg och hinderbana, samt andra aktiviteter.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHagforsRådaRåda IKUrban Gustavsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.