Hoppa till huvudinnehållet

Omkomna paddlare i Vänern har identifierats

Publicerad:
De två personer som under onsdagen hittades döda i Vänern kan ha överrumplats av dåligt väder. De kan ha kapsejsat redan under tisdagen. De hittades på onsdagen efter en sökinsats av Sjöräddningen. Arkivbild.
De två personer som under onsdagen hittades döda i Vänern kan ha överrumplats av dåligt väder. De kan ha kapsejsat redan under tisdagen. De hittades på onsdagen efter en sökinsats av Sjöräddningen. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

De två unga män som under onsdagen hittades döda i Vänern har nu identifierats.

– De omkomna är två tyska medborgare. Tysk polis arbetar med att underrätta anhöriga, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

En fritidsbåt såg på onsdagen något ligga i vattnet mellan Lurö och Djurö i Vänern och slog larm. En räddningsinsats inleddes som resulterade i att man hittade två döda personer, två kajaker och två paddlar.

– Allt fanns inom en radie på cirka fem kilometer, säger sjöräddningsledare Jörgen Hansson till Nya Wermlandstidningen.

Tysk polis arbetar nu med att underrätta de anhöriga till männen.

Längre kajakfärd

Mycket tyder på att det handlar om två yngre män som var de ute på en längre kajakfärd. De var väl utrustade, bar flytväst och de hade med sig tält, stormkök, fiskeutrustning och proviant. En av männen hade också identitetshandlingar vilket varit till hjälp för polisen.

Det är troligt att de överrumplats av dåligt väder på tisdagen, kapsejsat och sedan legat i vattnet tills de hittades.

Sämre väder

Under onsdagen var vädret lugnt, men dagen innan var det betydligt sämre.

– Då blåste det en hel del på Vänern, säger sjöräddningsledare Jörgen Hansson.

Det är fortfarande oklart hur länge de båda varit ute.

– De är förda till rättsmedicin så kanske man där kan komma att fastställa när de omkom, säger Lars Hedelin.

Det finns inga misstankar om brott.

Kajakpaddlare påträffade på Vänern – har avlidit

Artikeltaggar

Fritid och livsstilKajakVänern

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.