När målet är mödan värd

Krönikor
PUBLICERAD:
Värmland har många pärlor att bjuda på. En av dem är Deje.

Klarälvens stilla flöde genom samhället, de vackra broarna över denna livsnerv, lugnet över nejden som bara bryts av en gräsklippare på avstånd. Det är sådant som gör Deje vackert för mig. Och då missade jag ändå att besöka den gamla kraftstationen som numera blivit ett kulturellt centrum.

Kan tänka mig att Deje uppfattas av andra som en plats vars glansdagar sedan länge sedan är förbi, accentuerat av den patina som lagt sig över bygden med tiden.

Säkert finns det också de som hellre beskriver Deje som ett samhälle där det inte händer något. Då skulle jag ju kunna säga att det händer säkert mer i en stad som Västerås, men det gör inte denna metropol mindre tråkig för det.

Jag är inte heller blind för den bedagade glansen som övergivna industrier och renoveringsobjekt till bostäder ståtar med men jag tycker samtidigt att det bidrar till Dejes skönhet.

För har man kämpat sig fram en solig men lite för blåsig sommardag på cykel på Klarälvsbanan från Karlstad, då är Deje en mycket vacker plats.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.