Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads kommun tackar alla som bidrog till gemenskap under Paludans möte

Publicerad:
Karlstad moské arrangerade festliga aktiviteter på Klasmossens IP under Paludans besök på Kronoparken i Karlstad.
Karlstad moské arrangerade festliga aktiviteter på Klasmossens IP under Paludans besök på Kronoparken i Karlstad. Foto: HP Skoglund

Karlstads kommun tackar alla som som samverkade före, under och efter det möte som den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan anordnade på Kronoparken i Karlstad i fredags.

Karlstads kommun konstaterar att det var få som kom till högerextreme politikern Paludans allmänna sammankomst på Kronoparkens centrum i fredags. Polisen hade heller inga incidenter att rapportera och inga gripanden gjordes.

”Tack polisen för samverkan före mötet och för insatsen på plats under detsamma. Tack alla föreningar, organisationer, kyrkor, fastighetsägare, Region Värmland, länsstyrelsen och enskilda individer som bidrog till att fredagen den 22 juli blev en bra dag”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Det finns de som är ute efter att provocera och utmana samhället och de friheter och rättigheter vi tar för givna. Människor som vill skapa konflikter och bråk. Paludan är en av dessa personer. Karlstadsborna visade att han inte har något att hämta här, skriver Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Karlstads kommun tackar också föreningen Karlstad moské som anordnade en aktivitetsdag på idrottsplatsen Klasmossen samtidigt som Paludan höll sitt möte på Kronoparken. Karlstad moské erbjöd då barn och unga ett alternativ till mötet i Kronoparkens centrum.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som gjorde detta till en dag av glädje och sammanhållning. Vi ska vara stolta över att de goda krafterna vinner, skriver Per-Samuel Nisser (M).

Kommunen menar att Karlstadsborna valde gemenskap och sammanhållning och att kommunen har många att tacka idag.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunKlasmossenKronoparkenKronoparkens centrumPer-Samuel NisserPolitikRasmus PaludanSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.